Τουρκικά μαχητικά αναπτύχθηκαν και σήμερα απέναντι από την Ρόδο – Νέες σκληρές αερομαχίες από το πρωί στην περιοχή

Νέες σφοδρές αερομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος νησιών Μεγίστης, Ρω, Στρογγύλη. Τρία ζεύγη οπλισμένων τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθαν κατά κύματα στην περιοχή και αντιμετωπίστηκαν από ελληνικά μαχητικά από την βάση του Καστελλίου.

Συνεχείς μεταφορές-μετασταθμεύσεις τουρκικών μαχητικών στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα τουρκικά μαχητικά προέρχονται από τις πτέρυγες μάχης τις Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ, δηλαδή τις πλέον έμπειρες της τουρκικής Αεροπορίας και τις πλέον ικανές.

Επίσης αναπτύχθηκαν στο Ντάλαμαν και μαχητικά από την πτέρυγα μάχης που βρίσκεται στο Ικόνιο.

Όλα αυτά για να δημιουργηθεί ένας προστατευτικός “θόλος” για το Ορούτς Ρέις το οποίο καταπλέει στην περιοχή εντός ωρών.

Χτες, το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις της Τουρκίας βγήκε στο Αιγαίο με κατεύθυνση προς Ανατολική Μεσόγειο. Το πρωί το βρήκε μεταξύ Λέσβου και Χίου συνοδευόμενο από την φρεγάτα “Γιαβούζ”.

Λίγο αργότερα, το “Ορούτς Ρέις” άλλαξε προορισμό. Χθες λίγο μετά τον απόπλου του είχε δηλώσει το λιμάνι της Σελεύκειας, ανατολικά του Καστελόριζου ενώ τώρα δήλωσε το λιμάνι της Αττάλειας.