Τουρκία: Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων θέλει και τα Δωδεκάνησα! (vid)

Συνεχίζονται οι απίστευτες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας προς την Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ακροδεξιού Ντεβλέτ Μπαχτσελί να «χτυπήσει», ξεπερνώντας σε υπερβολή ακόμη και τον Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του οτι ακόμη 12 νησιά από τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία!

«Η Ελλάδα και οι σκληροί υποστηρικτές της δεν βλέπουν, δεν μπορούν να δουν, ή βλέπουν και αδιαφορούν, για τις σφοδρές συνέπειες που θα έχει η καταπάτηση των καταλήξεων των νεύρων του τουρκικού έθνους», είπε, προσθέτοντας ότι, «διεξάγουν μία προκλητική καμπάνια που θα έχει πολύ κακό τέλος», είπε αρχικά κεμαλικός φασίστας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που συνεργάζεται με το ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν (AKP) στην τουρκική Βουλή.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Φυσικά η ειλικρινή μας προσδοκία είναι η ταχεία αποκλιμάκωση του μετώπου σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η μείωση της έντασης, καθώς διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει σε νάρκη», είπε, χρησιμοποιώντας τη γλαφυρή ρητορική των Τούρκων πολιτικών.

Ακόμη ο Μπαχτσελί επιτέθηκε και στην Γαλλία λέγοντας: «Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία ανέπτυξε στρατιωτικά στοιχεία στο έδαφος της “ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου” σε αντίθεση με τις συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960».

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά τα οποία κατ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα και τα μετέτρεψε σε κάστρα».

Υπενθύμισε, στο απλοϊκό ακροατήριό του, ότι, «η Ελλάδα που πριν από 98 χρόνια πετάχτηκε στη θάλασσα» και τότε «είχε πάλι ως στόχο τα εδάφη της πατρίδας μας».

«Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σχέδιο εισβολής», τόλμησε να ισχυριστεί ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί, ενώ συμπλήρωσε: «Η κατάσταση αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων είναι ένας αγώνας επιβίωσης για την Τουρκική Δημοκρατία».

«Οι μέχρι τώρα διπλωματικές επαφές, προσπάθειες συμφιλίωσης διαπραγματεύσεις, συναντήσεις και διαδικασίες τοποθέτησης των θεμάτων στο τραπέζι, δεν ωφέλησαν. Τα προβλήματά μας με την Ελλάδα αντί να επιλυθούν, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Επείγουσα προσδοκία του έθνους μας είναι η αμφισβήτηση του παρόντος status που κυριαρχεί στο Αιγαίο, η αλλαγή του με δίκαιο τρόπο και η εξισορρόπηση του».

Ακόμη ο Μπαχτσελί σχολίασε: «Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, η εκ νέου νομική εξέταση τους, θα προσδώσει ζωντανές τις ελπίδες για Ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντιστάθμισης σε κάποιο βαθμό την αδικία που έχει διαμορφωθεί απέναντι στη χώρα μας.

]Ωστόσο η Ελλάδα είναι κακόβουλη και προκαλεί ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο όπως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ