Του μάγεψε η Ρόδος απο το 1970 – Έκτοτε υψώνουν την Ελληνική σημαία σπίτι τους

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στην κυρία Sabine και στον κύριο Ernst Dr Lahnsteiner από την Αυστρία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Το ζευγάρι μαζί με τα δύο τους παιδιά δεκατριών και εννέα ετών αντίστοιχα που φέρουν τα ελληνικά ονόματα Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος, βρέθηκαν φέτος στο νησί μας για τριακοστή πέμπτη χρονιά. Η οικογένεια τα τελευταία χρόνια διαμένει στο ξενοδοχείο Apollo Blue.
Ο γιατρός παθολόγος κύριος Ernst Dr Lahnsteiner επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1970 μαζί με τον πατέρα του στο πλαίσιο μιας κρουαζιέρας που εκείνο το καλοκαίρι πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά. Εκείνο το καλοκαίρι έμειναν στο νησί για λίγες ώρες, κάνοντας βόλτες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και πίνοντας καφέ στο παραδοσιακό καφενείο «Κάρπαθος» στην οδό Σωκράτους. Μάλιστα πρόλαβαν πριν την αναχώρησή τους να επισκεφθούν και το Φαληράκι με λεωφορείο, που εκείνη την εποχή ήταν ένα ήσυχο μέρος με πολλά δέντρα.
Τις επόμενες χρονιές επισκέφθηκαν τη Λευκάδα, την Κρήτη, τη Σκιάθο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Τήλο και την Πελοπόννησο την οποία αγαπούν για τις παραλίες και την ηρεμία της, όμως το μυαλό τους ήταν στη Ρόδο και έτσι αποφάσισαν να την επισκεφθούν ξανά, αυτή τη φορά αεροπορικώς, το 1979. Έκτοτε την επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.
Αυτό που λατρεύουν στο νησί μας είναι οι Ροδίτες και η φιλοξενία τους, οι παραλίες της, το ωραίο της κλίμα αλλά κυρίως οι αγαπημένοι τους φίλοι. Τιμούν ιδιαίτερα την αγορά της Ρόδου και κάθε χρόνο προμηθεύονται όχι μόνο δώρα για τους φίλους και τους συγγενείς τους αλλά και πολλά αντικείμενα για τους ίδιους.
Οι αγαπημένες τους παραλίες είναι η Αγάθη και η Τσαμπίκα ενώ κάθε χρόνο ανεβαίνουν στην εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψηλής και στη συνέχεια επισκέπτονται την ομώνυμη παραλία για μπάνιο.
Αγαπημένα τους φαγητά είναι το ψάρι, το ξιδάτο χταπόδι και η ταραμοσαλάτα. Μάλιστα στο σπίτι τους μαγειρεύουν πολλές φορές ελληνικές συνταγές. Θεωρούν ότι την καλύτερη ταραμοσαλάτα φτιάχνει ένας Ροδίτης μάγειρας που διατηρούσε στο παρελθόν μία ταβέρνα στην περιοχή του Μόντε Σμιθ. Όταν ένα καλοκαίρι την αναζήτησαν και δεν τη βρήκαν ανοικτή έψαξαν και βρήκαν τον σεφ που πλέον εργαζόταν σε κάποια άλλη τουριστική επιχείρηση στο Φαληράκι και τον παρακάλεσαν να τους δώσει τη συνταγή του. Γενικά θεωρούν ότι η πλειοψηφία όσων απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού στη Ρόδο είναι επαγγελματίες και πολύ φιλικοί με τους πελάτες τους.
Η οικογένεια του Dr Lahnsteiner είναι σε τέτοιο βαθμό Φιλέλληνες ώστε έχουν μόνιμα υψωμένη στο σπίτι τους την ελληνική σημαία ενώ ένα τραγούδι που γνωρίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας να τραγουδούν καλά είναι το «Βάρκα στο γιαλό» του μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη. Αγαπημένοι τους Έλληνες τραγουδιστές είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιάννης Πάριος. Όταν βρίσκονται στη Ρόδο επισκέπτονται πολλές από τις εκκλησίες μας. Οικογενειακώς παρακολουθούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι στο νησί μας.

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ρίξτε μία Ματιά

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest