Τούρκος δουλέμπορος ετών 13 μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στην Σύμη των Δωδεκανήσων μετέφερε παράνομους μετανάστες ”δουλέμπορος” 13 ετών που συνελήφθη στην Τουρκία.
Πρόκειται για τον (13χρονο) D.K. που ζει στη Μαρμαρίδα  των Μούγλων , και ο οποίος διασώθηκε και εν συνεχεία συνελήφθη από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν το σκάφος με το οποίο είχε μεταφέρει στην Σύμη 5 παράνομους μετανάστες από την Συρία,έπαθε βλάβη στην επιστροφή.Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ηλικίας του. Διαπιστώθηκε ότι το σκάφος  Ζodiac που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες ήταν κλεμμένο.

Τι κάνει η Τουρκική Αστυνομία;

Από το περιστατικό αυτό και μόνο προκύπτει ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση των ”διόδων”και των ακτών από την Τουρκική Αστυνομία για  λειτουργία κυκλωμάτων που διεκολύνουν – έναντι αμοιβής – ροές μεταναστών, αφού ένας 13χρονος – με ή χωρίς βοήθεια- κατάφερε να στήσει ολόκληρη επιχείρηση και να την φέρει σε πέρας, ανεξάρτητα αν στο τέλος πιάστηκε τυχαία.

Τι κάνει η ΕΕ;

Τα περιστατικά αυτά πρέπει να τα δει και ο νέος επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ κ Δ. Αβραμόπουλος και να προωθήσει προγράμματα δράσης παρατηρητών της ΕΕ στην Τουρκία για να εντοπίζουν τα κυκλώματα,αντίστοιχα με αυτά που η ΕΕ έχει στήσει και χρηματοδοτεί σε χώρες της Αφρικής που αφορούν την Ιταλία.
Γιατί όμως όχι και για αυτές τις χώρες που αφορούν την Ελλάδα;

Στατιστικά συλλήψεων Νοεμβρίου από Λ.Σ.

Στο μεταξύ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα -Ακτοφυλακή έδωσε στην δημοσιότητα τα στατιστικά των περιστατικών παράνομων εισόδων μεταναστών που συνελήφθησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014: Σύμφωνα με αυτά τα περιστατικά ήταν 119, ο αριθμός των
παρανόμων μεταναστών που συνελήφθησαν ήταν 3.115. Όσον αφορά τους διακινητές παρανομων μεταναστών ( ”δουλέμποροι”) οι συλληφθέντες είναι 21, ενώ τα κατασχεθέντα σκάφη 25 και τα οχήματα 1.

Πηγή: Onalert.gr

Pin It on Pinterest