“Σηκώνουν παράσταση” οι Τούρκοι με τον νεκρό δουλέμπορο – Τι ισχυρίζονται

Την ώρα που επισήμως η Τουρκία κρατάει -δικαιολογημένα- απολύτως χαμηλούς τόνους για την υπόθεση του Τούρκου <<δουλέμπορου>> που σκοτώθηκε ανοιχτά της Κω από πυροβολισμούς Λιμενικών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μετά την αποβίβαση σε ακτή του νησιού 7 παρανόμων μεταναστών από την Συρία τη νύχτα της 14ης Απριλίου, η οικογένειά του – και μερίδα του τύπου – επιχειρεί να σηκώσει το θέμα -προφανώς ”καθοδηγούμενοι”- με διαφόρους τρόπους:

Οι 5 αβάσιμοι ισχυρισμοί

– Με τον ισχυρισμό ότι ο καπετάνιος του ταχύπλοου είναι …πλούσιος και δεν είχε λόγο να κάνει παράνομες μεταφορες. Όμως … με πολλά εκατομμύρια στα χέρια πιάστηκε και άλλος δουλέμπορος -με τεφτέρι που έγραφε πόσα πήρε από τον κάθε πελάτη- θύμα του!

– Με τον ισχυρισμό ότι είχε χτυπηθεί από μπροστά ( με 3 ή8 σφαίρες όπως σε διάφορες εκδοχές λένε) και όχι από πίσω πράγμα που δείχνει κατ αυτούς ότι δεν προσπαθούσε να ξεφύγει.Ξεχνούν” όμως ότι έκανε ελιγμούς αποφυγής και οι διώκτες του το ίδιο…Άλλη εκδοχή που προβάλουν  μιλά για 2 σφαίρες στην πλάτη και μια στο κεφάλι…Όπου κάτσει…

– Με τον ισχυρισμό ότι είχε χαρτιά μαζί του και άρα δεν ήταν παράνομος μεταφορέας. Το ίδιο όμως επιχείρημα στέκει και αντίστροφα . Τα είχε μαζί του για να ισχυριστεί ότι είναι νόμιμος τουρίστας που ίσως χάθηκε.

– Με τον ισχυρισμό – προχθές- ότι τον σκότωσαν στρατιώτες του ελληνικού στρατού. Ισχυρισμός που θεωρούν ότι θα δημιουργήσει άλλους συνειρμούς από το ότι τον καταδίωξαν στην πραγματικότητα Λιμενικοί.Τώρα ξαναμιλούν για Λιμενικό.

– Με τον ισχυρισμό ότι δήθεν οι Ελληνες ιατροδικαστές έκαναν αισθητική επέμβαση στο πτώμα για να μην φαίνονται κάποιες από τις σφαίρες…
την επιστροφή της σορού του καπετάνιου Μουσταφά Ατές

Τι δεν λένε…

Βεβαίως πολλά δεν λένε…Όπως π.χ. δεν λένε τι ήθελε στην περιοχή απέναντι από την Κω από την Κωνσταντινούπολη που εργάζεται και το Χατάι που κατάγεται…
Δεν εξηγούν – όπως αποκαλύπτουν άλλες τουρκικές εφημερίδες- γιατί είχε πάει λίγες ημέρες πριν στην Αλικαρνασσό και αγόρασε το ταχύπλοο. Οπως δεν εξηγούν τι ήθελε μέσα στα ελληνικά ύδατα πριν αρχίσει η καταδίωξη και γιατί αρνήθηκε να σταματήσει.Και δεν λένε τίποτα για το ότι οι Λιμενικοί τον προειδοποίησαν επανειλημμένα με διαφόρους τρόπους – και πυρά στον αέρα- πριν χτυπηθεί από εξοστρακισθέντα πυρά .

Τη σορό του Μουσταφά Ατές παρέλαβε ο αδελφός του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου της Κω και τη μετέφερε στην Αλικαρνασσό. Στην παραλαβή παρέστησαν ο επικεφαλής του γραφείου τουκομματος ΜΗΡ στην περιοχή, Ασίμ Μπασαράν, ο τουριστικός πράκτορας, Μπουλέντ Γιουβέν, και τα αδέλφια του θανόντος. Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία των Μούγλων. Έγινε γνωστό ότι η σορός του Ατές, μετά τη νεκροψία, θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του στο Χατάι .

Ο αδελφός του Ατές, Ισμαήλ Ατές, είπε «Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Αν και πέρασαν 10 μέρες, μπορέσαμε να πάρουμε με μεγάλη δυσκολία τη σορό του αδελφού μας από τα χέρια των Ελλήνων. Η οικονομική κατάσταση του αδελφού μας ήταν καλή και ο ίδιος ήταν ένα άτομο το οποίο δε θα προέβαινε σε τέτοιου είδους ενέργειες. Δε θα εγκαταλείψουμε τη νομική διάσταση για το θέμα. Με το δικηγόρο μας, Τζιχάν Τσιτσέκ, εάν απαιτηθεί θα οδηγήσουμε την υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια και θα ζητήσουμε λογαριασμό για τη δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου ατόμου».

Η Sabah έχει τίτλο «Στο σώμα του έχει περισσότερες από 3 σφαίρες». Στο δημοσίευμα γράφει ότι, μετά τη νεκροψία που έγινε στην ιατροδικαστική υπηρεσία των Μούγλων, η σορός του Ατές παραδόθηκε στους συγγενείς του. Ο αδελφός του, Ισμαήλ, είπε ότι ο καπετάνιος Ατές λέγεται ότι είχε στο σώμα του 3 σφαίρες, αλλά μπορεί να είναι και περισσότερες. Θα οδηγήσουμε το θέμα στο ΕΔΑΔ, είπε.

Η Milliyet έχει τίτλο «Ισχυρισμός περί ‘αισθητικής’ στο πτώμα». Στο δημοσίευμα γράφει ότι η σορός του καπετάνιου στάλθηκε στη γενέτειρά του στο Χατάι και ο αδελφός του, Ισμαήλ, είπε πως πήραν με δυσκολία από τους Έλληνες τη σορό του Μουσταφά Ατές. Επίσης ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα, παράλληλα με τη νεκροψία, έγινε στη σορό και αισθητική επέμβαση και πρόσθεσε «Δεν υπάρχει έκθεση νεκροψίας που έχουν δώσει οι Έλληνες στους Τούρκους αρμοδίους. Γι’ αυτό και ζητήσαμε αναλυτική έκθεση από την ιατροδικαστική υπηρεσία στην Τουρκία. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι υπάρχουν 3 σφαίρες, αλλά επειδή έγινε αισθητική επέμβαση, μπορεί να υπάρχουν και περισσότερες σφαίρες. Ο Μουσταφά Ατές χτυπήθηκε από το εμπρόσθιο μέρος του σώματός του. Υπάρχουν δύο σφαίρες στους δύο ώμους του και μία στο κεφάλι του. Λέγεται ότι χτυπήθηκε ενώ διέφευγε, αλλά όλες οι σφαίρες τον χτύπησαν στο εμπρόσθιο μέρος του σώματός του. Δε γνωρίζουμε αυτό πως θα το εξηγήσουν.>>.

Για τα 6 σκάφη του Λιμενικού

Στο μεταξύ παράλληλα τουρκικές εφημερίδες γράφουν για την αγορά από την Ελλάδα 6 σκαφών για το λιμενικό. Η Posta, στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Νέα σκάφη κατά των λαθρομεταναστών», γράφει ότι η Ελλάδα, για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης από τη Σμύρνη, το Αϊδίνιο και τα Μούγλα στα κοντινά νησιάιαγόρασε έξι νέα σκάφη του λιμενικού, μήκους 24 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων, τα οποία μπορούν και αναπτύσσουν ταχύτητα 70 μιλίων. Τα σκάφη αυτά θα αρχίσουν να λειτουργούν σύντομα στη Ρόδο, στη Σύμη, στην Κω, στη Λέρο, στη Χίο και στη Λέσβο.

Πηγή: onalert.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest