Τουρκικό σίριαλ έστησαν οι γείτονες – Μας πέταξε μολότοφ το Ελληνικό σκάφος και μας πυροβόλησαν !

Ολόκληρη υπερπαραγωγή ανέβασε η Τουρκία θέλοντας να δώσει άλλη διάσταση στο επεισόδιο του Ελληνικού Λιμενικού σκάφους και του αλιευτικού.

Ο Τούρκος ψαράς που υποτίθεται πως τραυματίστηκε απο Ελληνικά πυρά στο πόδι βγήκε και έκανε νέες δηλώσεις δίνοντας μια ολόκληρη παράσταση, παρουσιάζοντας τους άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού περιπολικού σαν αναρχικούς που πετάνε μολότοφ !

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις που έδωσε (ο κατά τα άλλα Τούρκος τραυματίας) το Ελληνικό Λιμενικό τους πέταξε μολότοφ και στην συνέχεια άρχισαν να τους πυροβολούν με μανία . Η μια σφαίρα σύμφωνα με τον Τούρκο ψαρά τον βρήκε στο πόδι αλλά όπως λέει παρόλο που σήκωσε τα χέρια και έδειξε οτι ήταν τραυματίας, οι Έλληνες συνέχισαν να πυροβολούν. Σύμφωνα με Τουρκικό δημοσίευμα στο αλιευτικό σκάφος βρέθηκαν σημάδια απο 18 σφαίρες .

Νωρίτερα είχε προηγηθεί διάβημα της Τουρκίας στον Έλληνα Πρέσβη που έλεγε πως δεν πρέπει να επαναληφθεί ανάλογη ενέργεια στα αλιευτικά της Τουρκίας ενω έκανε λόγο και για δυσανάλογη χρήση βίας.

Τι λέει για το περιστατικό το Λιμενικό Σώμα

Απόπειρα εμβολισμού περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ από τουρκικό αλιευτικό
Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών. 

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το  εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια 

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This