Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο


Δεν λέει να κοπάσει το κρεσέντο παραβιάσεων στο Αιγαίο, με την Τουρκία καθημερινά να παίζει με τα νεύρα των ελληνικών δυνάμεων που πλέουν ή πετούν στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 παρενόχλησε πυραυλάκατο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε βορειοανατολικά της Άνδρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τουρκικό αεροσκάφος CN-235 προχώρησε σε 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε όταν ολοκλήρωσε την προκλητική αποστολή του. Tο συμβάν σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στις 7 Μαΐου.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο από την πλευρά του εξέδωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η άσκηση θα διεξαχθεί στην «τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης» (η οποία σύμφωνα με την Τουρκία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο) και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου.

Για τον σκοπό αυτό οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν και την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν δύο περιοχές στο Αιγαίο.

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροπλάνα

Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, καθώς και ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο, εισήλθαν την Πέμπτη στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα συνολικά επτά αεροπλάνα (τέσσερα F-16, δύο F-4 και ένα κατασκοπευτικό CN-235) πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, δεν ήταν οπλισμένα και δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Πηγή newpost.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια