Τουρκικά F-16 στοχοποίησαν το ελικόπτερο του Α.Τσίπρα – Δύο εμπλοκές με μαχητικά της ΠΑ


Τα δύο τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν δύο φορές σε εικονικές αερομαχίες με τα δύο μαχητικά της ΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου όπου βρισκόταν το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τη Ρω στη Ρόδο.

—————————————————————————————————————————————

Νέα τουρκική πρόκληση αυτή τη φορά στο ελικόπτερο που επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 και την κατά τη διάρκεια επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, μετά το πέρας της επίσκεψης στο ακριτικό νησί πλησίασαν το ελικόπτερο Chinook στο οποίο επέβαιναν ενώ τουρκικό ραντάρ ζητούσε επιμόνως στοιχεία πτήσης από το πλήρωμα του ελικοπτέρου λέγοντας ότι αυτό πετούσε εντός τουρκικού εναέριου χώρου.

Τα τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο πετώντας σε ύψος 2.800 μέτρων ψηλότερα από το επίπεδο πτήσης του ελικοπτέρου του ΕΣ.

Αυτό έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, με το ζευγάρι των τουρκικών F-16, να έχει απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Dalaman.

Το Chinook βρισκόταν στα 1500 πόδια ενώ τα τουρκικά F-16 πλησίασαν μέχρι και στα 10.000 πόδια ύψος

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου όπως προβλέπεται αγνόησε τις κλήσεις των τουρκικών μαχητικών ενημερώνοντας άμεσα τον Πρωθυπουργό και τον Α/ΓΕΕΘΑ όπως και το ΕΚΑΕ.

Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι.

Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια, δύο μαχητικά της ΠΑ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια