Η Τουρκία “ακούει” όλο το Αιγαίο! Τα εκσυγχρονισμένα CN – 235 απειλή παρουσιάστηκαν

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα κατόρθωσε να μην έχει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (!) η Τουρκία παρουσίασε τα εκσυγχρονισμένα CN-235 . Με τα οποία κάθε μέρα μήνες τώρα κάνει επίδειξη δύναμης, με πτήσεις σ΄ όλο το Αιγαίο.

Τα εκσυγχρονισμένα CN -235 παρουσιάστηκαν σε πτήσεις εεπίδειξηςστην περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά. Τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι “θα χρησιμοποιηθούν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης”.

Στην ενημέρωση που έγινε σε αίθουσα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού Τζενγκίζ Τοπέλ στο Κάρτεπε του Κοτζάελι, ο διοικητής-υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ και ο επιτελικός ταγματάρχης Αλμπάι Μπουρχάν Ακιντζί ενημέρωσαν για την ιστορία του τουρκικού ναυτικού και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροπλάνων ναυτικής περιπολίας.


Όπως αναφέρουν τα μεταφρασμένα από τα tourkikanea.gr ρεπορτάζ των Τούρκων ο υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ ανέφερε πως “τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας εξοπλίστηκαν με σύγχρονες συσκευές” :

“Τα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας που χρησιμοποιεί το ναυτικό στις θάλασσας της χώρας μας εξοπλίστηκαν με σύγχρονες συσκευές και είναι αεροσκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Το 2002 τα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας είχαν γενική χρήση. Τον Οκτώβριο του 2013 με τον εκσυγχρονισμό που τους έγινε άρχισαν να χρησιμοποιούνται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στον πόλεμο πάνω από το νερό και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

“Εξοπλίστηκαν με σύγχρονα συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης”

Ο λοχαγός Αλτινόκ είπε : Τα αεροσκάφη μας χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Διαθέτουν 48 συσκευές ήχου Snoboy. Ταυτόχρονα ακούγονται 16 από αυτές τις συσκευές. Οι συσκευές αυτές ρίχνονται με αλεξίπτωτο στο νερό. Παρακολουθούμε ταυτόχρονα συνομιλίες από 216 ραντάρ. Επίσης με το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης παρακολουθούνται 200 πλοία

Eφ. Χουριέτ – onalert.gr

Pin It on Pinterest