Κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων στην Αν. Θράκη προκάλεσαν αιφνιδιαστική άσκηση ειδικών δυνάμεων επί των συνόρων

Αιφνιδιαστική άσκηση ειδικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση τουρκικού επεισοδίου στα σύνορα του Έβρου διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα μία ύποπτη κινητικότητα ανατολικά των συνόρων από την Άγκυρα.

Η άσκηση «Πυρπολητής 7/14» διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στον Έβρο και είχε ως στόχο να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία πώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή και για παν ενδεχόμενο.

Η εσπευσμένη ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα είχε προληπτικό χαρακτήρα λόγω του ότι έχουν παρατηρηθεί κάποιες περίεργες κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων στην άλλη όχθη του Έβρου.

Η άσκηση περιελάβανε αερομεταφορά τμημάτων ειδικών δυνάμεων με προστασία επιθετικών επικοπτέρων Apache για την εξασφάλιση και απομόνωση των διαβάσεων «Άρη» και «Ατάρνη» στο νομό του Έβρου.

Επιχείρησαν δηλαδή οι ειδικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν μία εισβολή στην Ελλάδα μέσω των συγκεκριμένων διαβάσεων στον Έβρο. Το πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο το γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς του Πενταγώνου.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δίνει δείγματα πώς η τακτική της αμφισβήτησης και των προκλήσεων τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο θα συνεχιστεί και μάλιστα έντονα.

Η «κρουαζιέρα» μέχρι τις ακτές της Αττικής με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα αμέσως μετά τη λήξη του θερινού μορατόριουμ (ποιού μορατόριουμ δηλαδή) αυτό δείχνει.

Pin It on Pinterest