Τουρκία: Το ελληνικό λιμενικό πυροβόλησε και τραυμάτισε Τούρκο ψαρά

Θερμό επεισόδιο φαίνεται πως είχαμε στο Αιγαίο όταν Τούρκοι ψαράδες επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού με τους άντρες του Λιμενικού να αναγκαστούν να καταφύγουν σε χρήση προειδοποιητικών πυρών .

Η Τουρκία απο την πλευρά της με δημοσίευμα Τουρκικής εφημερίδας λέει πως ένας Τούρκος πολίτης τραυματίστηκε στο πόδι απο πυρά του Ελληνικού Λιμενικού .

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Yeni Safak γράφει

Στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, καταγράφηκε ότι 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν, δέχθηκαν πυρά από ελληνικά πλοία στις 22 Φεβρουαρίου στις 19:15 και τραυματίστηκε 1 μέλος του πληρώματος. στο πόδι του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν ελληνικά σκάφη στην περιοχή όπου απεστάλησαν ομάδες έκτακτης ανάγκης και 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ενημερώθηκε ότι ο ελαφρά τραυματισμένος με πυροβολισμό στο πόδι μεταφέρθηκε στο Τσεσμέ.

Στην ανακοίνωση, “Η έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία του Karaburun συνεχίζεται. Ο πυροβολισμός ανυπεράσπιστων ψαράδων από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This