Τουρκία: Θρήνος για τους νεκρούς μαθητές αθλητές από την Αμμόχωστο

Οι μαθητές, αθλητές του βόλεϊ, βρίσκονταν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην πόλη Αντιγιαμάν.

Θρήνος επικρατεί στην Αμμόχωστο αφού πολλά παιδιά από ομάδα βόλεϊ είναι νεκρά. Οι άτυχοι μαθητές καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias όπου βρίσκονταν στην πόλη Αντιγιαμάν στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, που μεταδίδει η ΕΡΤ, τα άψυχα σώματα 16 ανθρώπων βρέθηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η ομάδα των 39 ατόμων.

Από την αποστολή 24 ήταν τα παιδιά, 10 οι γονείς συνοδοί και ένας προπονητής βόλεϊ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Κατέρρευσε το επταώροφο ξενοδοχείο

Το επταώροφο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν τα παιδιά, μαζί με γονείς καθηγητές από το Turkish Maarif College της Αμμοχώστου, κατέρρευσε από τον σεισμό. Τέσσερα άτομα της ομάδας κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια μόνοι τους, αμέσως μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Η μικρότερη εκ των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 14 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη», στις 03.30 τα ξημερώματα έφτασε στο αεροδρόμιο Τύμπου ειδική πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας με τις πρώτες δέκα σορούς των μελών της τουρκοκυπριακής αποστολής βόλεϊ από την Αμμόχωστο. Πρόκειται για επτά μαθητές, δύο δασκάλους και έναν γονιό.

Πρόκειται για τους σορούς των: Ιμπραχίμ Γιακούλα (βοηθός διευθυντής), Παμίρ Κορουκλού (εκπαιδευτικός – προπονητής), η μητέρα Ντουϊγκού Μπαλσόι Καλαϊτζί και οι μαθητές: Φικρί Αρκάρ (αγόρι), Ντονούκ Ακίν (αγόρι), Αλπ Ακίν (αγόρι – αδερφός του Ντονούκ), Οζγκιούρ Ιτσμέ (αγόρι), Λαβίν Καλαϊτζί (η κόρη της Ντουϊγκού), Ελβίν Τσιαβντίρ (κορίτσι), Καγιάν Σελίμ Ις (αγόρι).

Στο αεροδρόμιο πλήθος κόσμου περίμενε τις σορούς των θυμάτων, όχι μόνοι οι οικογένειες και οι συγγενείς τους, αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών οργανώσεων και πολλοί παίκτες βόλεϊ, καθώς και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί.

Pin It on Pinterest

Share This