Τουρκία: Σωρεία απειλών στην Ελλάδα – Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή… Δικό μας το αέριο της Αν. Μεσογείου

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα!

”Ανοίξαμε τα Βαρώσια και μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε τζαμί, ενώ όλοι ασχολούνταν με την πανδημία”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Παρά τη κατακραυγή για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία, ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι η Τουρκία δε φοβάται τη Δύση.  

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου επισημαίνοντας ότι ανήκει στην Τουρκία.

«Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη. Κάναμε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο που δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», τόνισε. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Σε ομιλία του σε δείπνο ιφτάρ στην Τραπεζούντα, ο Τούρκος ΥΠΕΣ είπε: «Ξέρετε τι κάναμε όταν δεν μπορούσαμε να βρεθούμε μαζί στο ιφτάρ λόγω της πανδημίας; Κάναμε βήμα για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο τη δύναμή μας, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Ξέρετε τι κάναμε; Ενώ όλοι ασχολούνταν πώς να απαλλαγούν με την πανδημία, εμείς μετατρέψαμε την κλειστή πόλη των Βαρωσίων σε ανοιχτή πόλη με τη θέληση του Προέδρου”. Συνεχίζοντας είπε ότι “ανοίξαμε την Αγία Σοφία, για τη οποία μας έλεγαν επί χρόνια δεν μπορείτε να τη ανοίξετε, δεν θα σας αφήσουμε να την ανοίξετε, θα χαλάσουμε την ησυχία σας, κουνώντας το δάχτυλο πάνω από τα κεφάλια μας σαν να ήταν σπαθί δημοκρατίας».

”Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή…”

Pin It on Pinterest

Share This