Τουρκία: Νέα κλιμάκωση – Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη για εξηγήσεις

Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων έριξε η Άγκυρα καθώς κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Χριστόδολου Λάζαρη, για να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, περί της «υποστήριξης της Ελλάδας στις διαδηλώσεις του PPK», αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Anadolu, o Χριστόδουλος Λάζαρης άκουσες τις τουρκικές απόψεις και αντιδράσεις επί του θέματος. «Τέθηκε, δε, στον Λάζαρη ότι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν εύκολα να χρηματοδοτήσουν και να στρατολογήσουν στην Ελλάδα και να κάνουν την προπαγάνδα τους και πως η Ελλάδα χαρακτηρίζεται, πλέον, ως ασφαλής προορισμός για κύκλους που σχετίζονται με την τρομοκρατία».

Στον Έλληνα πρέσβη αναφέρθηκε επίσης ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει πόλος έλξης τρομοκρατικών ομάδων, με τους Τούρκους να κάνουν σύγκριση με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία.

Μεταξύ άλλων στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκαν και οι ανησυχίες των τουρκικών αρχών για την ασφάλεια των Τούρκων εκπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα, ενώ του υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα την Παρασκευή (3/6) νέες απειλές και προκλήσεις εκτόξευσε το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή προς την Ελλάδα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση» προειδοποιεί ο Φαρούκ Καϊμάτσι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε από τη μεριά του μήνυμα στην Τουρκία από το 13ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και απάντησε στο προκλητικό κρεσέντο της Άγκυρας πως η Ελλάδα δεν ανοίγει διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο.

Pin It on Pinterest

Share This