Τουρκία: Με επιστολή της στον ΟΗΕ επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας της Ελλάδας

ΗΤουρκία έστειλε νέα επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην οποία επιμένει στη θέση της να συνδέει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Στο έγγραφο, που δημοσίευσε η ΕΡΤ, υποστηρίζεται ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων, στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Η επιστολή, αναφέρει η ίδια πηγή, έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου είναι πέντε σελίδες και αφορά σε απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των νηισιών του Αιγαίου με προκλητικές δηλώσεις του. Είπε ότι η παραβίαση αυτού του καθεστώτος άρχισε από το 1960 και ανέφερε: «Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει την παραβίαση, η κυριαρχία αυτών των νησιών θα αμφισβητηθεί. Εάν παραβιάζεις τον όρο της αποστρατικοποίησης, δεν είναι δυνατόν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Pin It on Pinterest

Share This