Τουρκία – Εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Να πάμε και να αποκλείσουμε τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και το Καστελόριζο»

Όλο και πιο προκλητικοί γίνονται στις δηλώσεις τους οι Τούρκοι αξιωματούχοι έναντι της χώρας μας, λίγες ώρες μάλιστα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και εμπνευστής της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζιχάτ Γιαϊτζί, προτείνει τώρα τον… αποκλεισμό της Μυτιλήνηςτης Σάμου και του Καστελόριζου, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή του Haber Turk, παρουσιάζοντας χάρτη όπου έχουν «κυκλωθεί» τα τρία συγκεκριμένα νησιά, (σύμφωνα με τη μετάφραση που έκανε η ιστοσελίδα tourkikanea.gr), «εμείς μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς να πολεμήσουμε». Όπως εξήγησε, ο αποκλεισμός των νησιών, από αέρα και θάλασσα, θα οδηγήσει σε … εξέγερση του ντόπιου πληθυσμού κατά των ελληνικών αρχών.

Επαναλαμβάνω χωρίς να πολεμήσουμε. Το έβαλα μόνο ως παράδειγμα (εννοεί τον χάρτη που παρουσιάζεται στην οθόνη). Σε Μυτιλήνη, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας» ήταν τα λόγια του. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιαϊτζί έχει φανατικό κοινό στην γειτονική χώρα και οι ακραίες τοποθετήσεις του αναπαράγονται από τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε τα όσα είπε ο ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Γιαϊτζί, εδώ:

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This