Τουρκία: «Αυτή που δεν πεθαίνει»… Συγκίνηση για την 17χρονη που βγήκε ζωντανή 248 ώρες μετά τον σεισμό

Ελπίδα μέσα από τα συντρίμμια

Ακόμη ένα θαύμα μέσα στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στην Τουρκία και ενώ αδειάζει η κλέψυδρα για τη συνέχιση των επιχειρήσεων διάσωσης. Μετά από 248 ώρες μια 17χρονη έφηβη διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στην νότια επαρχία Καχραμανμαράς.

Η Αλέινα Ελμέζ, το επίθετο της οποίας σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει», είναι μεταξύ των λίγων επιζώντων που εντοπίζονται ακόμη στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,8 βαθμών, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα ημέρες και στην περιοχή επικρατεί πολικό ψύχος.

Η νεαρή κοπέλα είχε τις αισθήσεις της τη στιγμή που οι διασώστες την απεγκλώβισαν και μπόρεσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια της, όπως της ζήτησαν οι γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσε ένας από τους διασώστες.

Με δάκρυα στα μάτια ο θείος της φίλησε έναν προς έναν τους εθελοντές που την έσωσαν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ασύγκριτο να βλέπουμε τη χαρά της οικογένειας», δήλωσε ο Ισμαήλ, ένας από τους διασώστες.

Εθελοντές, κυρίως ανθρακωρύχοι που έχουν φτάσει στις πληγείσες περιοχές από διάφορα σημεία της Τουρκίας, εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

«Όλοι οι ανθρακωρύχοι θα σας πουν το ίδιο. Ήρθαμε εδώ με την ελπίδα να εντοπίσουμε έναν ήχο που προέρχεται από κάποιον επιζώντα», εξήγησε ο ανθρακωρύχος Αλί Ακντογάν. «Ακόμη κι αν ο ήχος προέρχεται από μια γάτα, θα προσπαθήσουμε να τη σώσουμε».

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest