Ο κίνδυνος εξόντωσης ενός ολόκληρου τουρκικού Τάγματος οδήγησε στην κατάρριψη του Su-24M – Κτυπήθηκε η τουρκική πόλη Kizilagat – Οι ισλαμιστές σκότωσαν τον ένα Ρώσο πιλότο

Σφοδρές προσβολές από ρωσικές δυνάμεις από αέρος και εδάφους δέχθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας το τουρκικό Τάγμα που μπήκε στις περιοχές των Τουρκμένων για να τους βοηθήσει να αποτρέψουν την εκκαθάριση των τουρκμενικών χωριών από τους τρομοκράτες της αλ Νούσρα και φαίνεται ότι εκεί βρίσκεται ο λόγος της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού που προσέβαλε τουρκικές θέσεις.
Eντωμεταξύ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία ενώ ο ένας πιλότος του Su-24 είναι νεκρός με πληροφορίες να φέρουν τους ισλαμιστές να τον έχουν πυροβολήσει ενώ ο δεύτερος είναι στα χέρια των τουρκμένων.
To Kρεμλίνο τονίζει με νόημα πως η πτώση του Su-24 είναι “ένα πολύ σοβαρό περιστατικό”!
Αλλά οι Τούρκοι κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι μέχρι πριν λίγη ώρα  με ρωσικά ελικόπτερα, πυροβολικό και άρματα μάχης Τ-90 κτυπούσαν την τουρκική πόλη Kizilagat κοντά στα σύνορα με Συρία, καταφύγιο Τουρκμένων ισλαμιστών.
Οι τουρκικές απώλειες πρέπει να είναι μεγάλες και έτσι εξηγείται η απόφαση κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού. Σε βίντεο που έδωσαν οι ισλαμιστές διακρίνεται ο ένας από τους δύο Ρώσους πιλότους να έχει κακακοποιηθεί και εν τέλει να έχει εκτελεστεί από τους Τουρκομάνους ισλαμιστές.
Στην περιοχή πάντως, οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης (πληροροφίες αναφέρουν συνολικά 200 άρματα μάχης Τ-90 και Τ-72 του συριακού Στρατού
Και ένα άλλο κτύπημα όμως, δέχθηκαν οι Ρώσοι σήμερα το πρωί καθώς τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις επιχειρήσεις κι ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο καθ’οδόν προς το τόπο του ρεπορτάζ στο μέτωπο, δέχθηκαν αντιαρματικό πύραυλο αμερικανικής κατασκευής TOW στην περιοχή Salma!
Ευτυχώς ο χειριστής του TOW (τον έχουν δώσει οι ΗΠΑ στους “μετριοπαθείς” αντάρτες) αστόχησε για λιγο και δεν ήταν απ’ευθείας το πλήγμα. Χτύπησε ξυστά το αυτοκίνητο και εξερράγη ένα μέτρο από αυτό με αποτέλεσμα μόνο τον τραυματισμό των τριών Ρώσων.
Ταυτόχρονα ο Β.Πούτιν συγκαλεί σε έκτακτη σύσκεψη το ρωσικό Συμβουλίο Ασφαλείας για να εκτιμηθεί η κατάσταση .
Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί ο τουρκικός Σρατός, η τουρκική Αεροπορία και η τουρκική αεράμυνα. Οι συστοιχίες των PATRIOT υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ είναι σε ύψιστη επιφυλακή , όπως και το νατοϊκό αρχηγείο στην Νάπολη.
“Συναντήθηκα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών” είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στολντεμπεργκ και τόνισε πως “Παραμένουμε στενά δεσμευμένοι στην ασφάλεια της Τουρκίας απαράδεκτη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Οι ρωσικές πράξεις δεν συνάδουν με την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.Καλούμε τη Ρωσία να απέχει και να σεβαστεί τον χώρο του ΝΑΤΟ και να απέχει από οποιαδήποτε άλλη πράξη στην περιοχή! Θα ενημερωθεί επίσης το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ”.
Είναι μάλλον σαφές ότι η κατάρριψη ήταν καθαρά προσπάθεια διάσωσης του τουρκικού Τάγματος που βαλλόταν πανταχόθεν με βαριές απώλειες…
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δύο τουρκικά F-16S  κατέρριψαν το ρωσικό Su-24  το οποίο είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους 10 φορές σε 5 λεπτά!
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το  Su-24 πετούσε σε ύψος 6,000  μέτρων  και χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά.

Υπενθυμίζουμε πως τέσσερις ημέρες πριν η Τουρκία είχε απειλήσει τη Ρωσία με “σοβαρές συνέπειες” αν δεν σταματήσει τον βομβαρδισμό των τουρκμενικών χωριών στα οποία έχουν βρει καταφύγειο ισλαμιστές.

Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

– See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151124/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1#sthash.9FdN87nx.dpuf

Pin It on Pinterest

Share This