Οι Τούρκοι βάζουν έξτρα σύστημα προστασίας στα άρματα στο Αφρίν


Επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις απώλειες που έχουν τα τεθωρακισμένα της Τουρκίας στο Αφρίν, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νουρεντίν Τσανικλί δήλωσε σήμερα πως ένα εγχώριο σύστημα προστασίας θα τοποθετηθεί στα τανκ που μετέχουν στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ανατολή, ο Τσανικλί δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα ξεκινήσουμε να βάζουμε το PULAT στα τεθωρακισμένα μας που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Αφρίν μέχρι το τέλος του μήνα ή στις αρχές Απριλίου». Πρόσθεσε δε πως θα τοποθετηθεί και σε άλλα θωρακισμένα οχήματα στο μέλλον.

«Το PULAT είναι το σημείο καμπής για την τουρκική αμυντική βιομηχανία», δήλωσε επίσης. Πρόκειται για σύστημα ενεργού προστασίας που παράγεται από την Aselsan και εντοπίζει αντιαρματικούς πυραύλους που πλησιάζουν και τους εξουδετερώνει.

Παρέχει προστασία σε φάσμα 360 μοιρών και μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με την εταιρεία, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο Τσανικλί δήλωσε ακόμη πως η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά και πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια