Τουρισμός όλο το χρόνο – Ξεκινά μελέτη από Κρήτη και Δωδεκάνησα

Μελέτη, που θα καθορίσει συγκεκριμένο και πρακτικό πλαίσιο δράσεων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, θα εκπονήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπως είπε ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στο 13ο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ, που έχει ως θέμα ακριβώς την αντιμετώπιση της εποχικότητας.

Η μελέτη πιλοτικά θα ξεκινήσει από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, στη συνέχεια θα περιλάβει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ο οποίος μίλησε στο συνέδριο, τόνισε ότι η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, για τουρισμό όλο το χρόνο, ώστε ο τουρισμός να φτάσει να καλύπτει το 78% του ΑΕΠ της Κρήτης.

Ολγα Κεφαλογιάννη: έτος επενδύσεων το 2015

Στα θετικά μηνύματα και στους στόχους για το 2015 για τον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

«Για το 2015 όλες οι ενδείξεις μας λένε ότι θα είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά. ‘Όχι μόνο σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, αλλά και στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Στόχοι μας για το επόμενο διάστημα είναι να αυξήσουμε το τουριστικό πλεόνασμα στην πραγματική οικονομία. Να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στις ειδικές μορφές τουρισμού. Να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική για την κρουαζιέρα. Να κατανείμουμε καλύτερα το τουριστικό ρεύμα, όλες τις εποχές του χρόνου. Να βάλουμε και άλλες περιοχές και άλλες περιφέρειες στο παιχνίδι του τουρισμού, δίνοντας ευκαιρίες για εισόδημα και θέσεις εργασίας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική γαλήνη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Όροι αναγκαίοι για να έρθουν οι επενδύσεις που σχεδιάζονται», τόνισε η υπουργός Τουρισμού επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον αστάθειας, αβεβαιότητας και ασυνεννοησίας».

Ειδικότερα για το θέμα των επενδύσεων, ανέφερε «ότι σειρά σημαντικών επενδύσεων σε πολλές περιοχές της Ελλάδος βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης». Και πρόσθεσε ότι «Νέες περιοχές της χώρας θα μπουν στο χάρτη της ανάπτυξης. Το 2015, μπορεί να εξελιχθεί σε έτος σημαντικών επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού».

Ο τουρισμός – είπε – επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο, δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Στον τουρισμό τα καταφέραμε- τόνισε – επειδή «το υπουργείο Τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κέρδισε τη χαμένη αξιοπιστία της τουριστικής αγοράς. Συνομίλησε με κύρος και υπευθυνότητα. Πλήρωσε τα χρέη της και διαπραγματεύτηκε με νέους όρους τη συνεργασία της με τους μεγάλους παίχτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ακόμη ότι η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έλθουν μέσα από την συνεργασία του υπουργείου τουρισμού, των Περιφερειών και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης προσδιόρισε το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σημειώνοντας: «Οι περιφέρειες οφείλουν να αντιληφθούν ότι χρειάζεται κοινή στρατηγική, κοινός βηματισμός. Σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή : flashnews.gr

 

Pin It on Pinterest