Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ: Εκδήλωση στο Ροδίνι για την Υγεία

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και παγκόσμια.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, με πλήθος παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών ανέδειξε την ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την προστασία στους χώρους δουλειάς, την προστασία των παιδιών μας στα Σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

Η υπεύθυνη στάση του λαού μας, έδωσε αρκετό χρόνο στη κυβέρνηση για να σταματήσει το «Σήμα κινδύνου» που εξακολουθούν να εκπέμπουν οι υγειονομικοί από τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Υγείας όλης της χώρας και ν’ ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη για μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για προμήθεια εξοπλισμού.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου οι κενές θέσεις αγγίζουν τις 360! Κι ενώ υπάρχουν 8 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λειτουργούν με την αυτοθυσία των εργαζομένων μόνο οι 6!!! Ούτε σταγόνα στον ωκεανό δεν μπορείς να πεις ότι είναι οι προσλήψεις -κι αυτές προσωρινές- που έγιναν στο Νοσοκομείο. Δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τους εργαζόμενους που απουσιάζουν και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το τραγικό για το Ροδιακό λαό είναι ότι το Νοσοκομείο προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έκλεισε κλινικές και τμήματα, ανέβαλε χειρουργεία, έκλεισε τα εξωτερικά ιατρεία. Το ίδιο έγινε σε όλη τη χώρα στέλνοντας τον κόσμο, συχνά μέχρι και τους καρκινοπαθείς, να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνει πάλι το ίδιο.

Τα αγροτικά ιατρεία, τα πολυδύναμα ιατρεία, τα κέντρα υγείας που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι κι αυτά διαλυμένα.

Στην κυβέρνηση επίσης δόθηκε μπόλικος χρόνος για να προετοιμαστεί, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με περισσότερες σχολικές αίθουσες και ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, για να μη βρεθούν τελικά οι μαθητές στοιβαγμένοι σε μικρές και ακατάλληλες πολλές φορές αίθουσες.

Όμως η κυβέρνηση αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο για να περάσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, να «ανοίξει» τον Τουρισμό και τις Μεταφορές με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων, τσαλαπατώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προκλητική και επικίνδυνη απόφαση για αύξηση της πληρότητας στην ακτοπλοΐα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα μέτρα στους χώρους δουλειάς, το συνωστισμό σε πλοία, αεροδρόμια, αεροπλάνα, δημιουργείται στην κυριολεξία μια “υγειονομική βόμβα”, τις συνέπειες της οποίας θα πληρώσει ο λαός.

Η πραγματική εικόνα δεν ανακοινώνεται καθαρά από την κυβέρνηση, ενώ ακόμα και οι οδηγίες των ειδικών είναι συχνά αντιφατικές μεταξύ τους και με κάποιες να προσαρμόζονται στην πολιτική της. Αυτό συμβάλλει στο να βρίσκουν έδαφος κάθε είδους φήμες και θεωρίες συνωμοσίας που αναπαράγονται.

Την ίδια σύγχυση και ανησυχία δημιουργεί η επιλογή των αρχών να μη δίνουν στοιχεία για κρούσματα στο νησί και να αφήνεται να οργιάζει η φημολογία μέσα από το «ράδιο αρβύλα».

Δήμος και Περιφέρεια επίσης δίνουν το παρόν για να διευκολύνουν τη κυβέρνηση, τους μεγαλοξενοδόχους, τους εφοπλιστές να περάσουν τα σχέδιά τους , βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού.

Είναι λοιπόν ανάγκη να γίνει η συζήτηση για τις «Αλήθειες και Ψέματα για την πανδημία του Κορονοϊού. Τα εθνικά συστήματα υγείας στην εποχή της πανδημίας και η πρόταση του ΚΚΕ», για να μπει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του λαού, ο αγώνας για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτή τη συζήτηση την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 7.00 το απόγευμα, στην αυλή της αίθουσας «Ροδίνι»

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και γιατρός πνευμονολόγος.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest