Το ζόμπι της “Προόδου” και άλλες ιστορίες

Πολλοί ειναι αυτοί που εδώ και καιρό θέλουν να νεκραναστήσουν την εφημερίδα Πρόοδο .

Μια εφημερίδα που έγραψε την δική της ιστορία για πολλά χρόνια στα Δωδεκάνησα και έκλεισε άδοξα χρησιμοποιούμενη για προεκλογικές σκοπιμότητες και μόνο , με τους τότε “συναδέλφους” να αποθεώνουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα κατ εντολήν φυσικά της εργοδοσίας τους .

Στον άτυπο προεκλογικό αγώνα , που φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς,  βρέθηκαν και πάλι καλοθελητές που θέλουν να δώσουν νέα πνοή στην εφημερίδα,  όχι απο αγάπη για την δημοσιογραφία και τα κοινά αλλά για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς.

Το εγχείρημα δύσκολο μιας και υπάρχουν πολλές νομικές δυσκολίες ,  φέσια και φυσικά λειτουργικά έξοδα και μηχανήματα που θα πρέπει να περάσουν απο λίφτινγκ .

Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί πίσω απο αυτούς ειναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία , μέχρι και τον Τώνη παζαρεύουν να αναλάβει ως εκδότης , έχει καεί βέβαια η γούνα του απο τέτοιες “καλοπροαίρετες συνεργασίες” και δεν σκοπεύει να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο εγχείρημα που αφενός θα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και φυσικά η κάνουλα των πόρων θα στερέψει μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές .

Άλλωστε κανείς δεν περιμένει μια εφημερίδα “ζόμπι” να έχει και απήχηση στον κόσμο ,  τα έντυπα μέσα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και αν σήμερα σε τοπικό επίπεδο πουλήσεις 600 φύλλα θεωρείσαι “πετυχημένος”.

Καλή νεκρανάσταση λοιπόν !

*Η εικόνα με το πρωτοσέλιδο είναι τυχαία επιλογή