Το YouTube θα «κατεβάζει» τα βίντεο παραπληροφόρησης για τα εμβόλια

Το YouTube θα αρχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο που αμφισβητεί οποιοδήποτε εγκεκριμένο ιατρικό εμβόλιο και όχι μόνο εκείνο για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επεκτείνει την πολιτική της κατά της παραπληροφόρησης για να καλύψει όλα τα εμβόλια που οι υγειονομικές αρχές θεωρούν αποτελεσματικά.

Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα ή οδηγούν σε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως ο αυτισμός, δήλωσε ο Matt Halprin, αντιπρόεδρος του YouTube.

Η κίνηση έρχεται καθώς το YouTube και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook και το Twitter έχουν επικριθεί ότι δεν έκαναν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών υγείας στους ιστότοπούς τους.

«Η σημερινή ενημέρωση πολιτικής είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για το εμβόλιο και την υγεία στην πλατφόρμα μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι λογαριασμοί που «κόπηκαν»

Την Τετάρτη (29/9) απαγορεύτηκαν οι λογαριασμοί αρκετών επιφανών ακτιβιστών κατά των εμβολίων από την πλατφόρμα του YouTube, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Joseph Mercola και Robert F. Kennedy Jr.

Εκτός από την απαγόρευση των δρ. Mercola και Kennedy, το YouTube αφαίρεσε τους λογαριασμούς και άλλων διάσημων αντιεμβολιαστών, όπως η Erin Elizabeth και η Sherri Tenpenny.

Και στην Ελλάδα πάντως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έβαλε στο στόχαστρό της σελίδες που παραπληροφορούν σχετικά με τον κορονοϊό.