Το πρώτο βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα του Γιώργου Πάττα

Το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Ι. Πάττα που είναι ένα Φωτογραφικό λεύκωμα με θρησκευτικές φωτογραφίες, είναι γεγονός.

Το Φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Πιστεύω» είναι μία μικρή περιήγηση με φωτογραφίες από θρησκευτικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Ρόδου περικλειόμενες με εδάφια από τα Ευαγγέλια αλλά και με τροπάρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, υπό την επιμέλεια του Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παναγιώτου.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Πάττας σχετικά:

«Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα»

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πρωτίστως ότι θα δημιουργούσα το πρώτο μου βιβλίο – φωτογραφικό λεύκωμα με την βοήθεια του Θεού , κάτι που έχει πάρει σάρκα και οστά με τίτλο «ΠΙΣΤΕΥΩ».

Χάρη στον φίλο-αδελφό Νίκο Χατζηκαλημέρη αυτό το όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Όσα ευχαριστώ και να πω σε αυτόν τον άνθρωπο θα είναι λίγα !!!

Οφείλω πολλά ευχαριστώ στον πνευματικό μου π.Μάξιμο Παναγιώτου που επιμελήθηκε το λεύκωμα και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο που μου επέτρεψε να συμπεριλάβω κάποια δικά του τροπάρια.

Τέλος ευχαριστώ εκ καρδιάς για την πολύτιμη στήριξη τους, τους παρακάτω:

1. Νικολής Νικόλαος Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

2. Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ Ο.Ε., Χρώματα, σιδηρικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, πλακάκια, είδη υγιεινής, μηχανήματα, πόμολα, είδη οικιακής χρήσεως – Πανορμίτη Ράμου 32, Αφάντου Ρόδος, τηλ.: 2241052034.

3. ACS – Σπανός Βασίλης, υπεύθυνος καταστήματος Ρόδου, Αυστραλίας 60, Ρόδος, τηλ.:2241027000.

4. Παραδοσιακό μανάβικο «Σκόνης», Βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα Ρόδου-Καλύμνου-Κρήτης, Καναδά 37, Ρόδος, τηλ.:2241021779.

5. Τηλεόραση «ΘΑΡΡΙ».

Το αφιερώνω στους γονείς μου Ιορδάνη και Τσαμπίκα, που με έφεραν στην ζωή και με έκαναν άνθρωπο καθώς και στη σύζυγό μου Άννα και στα παιδιά μου Ιορδάνη και Γεώργιο-Κωνσταντίνο, που στηρίζουν τις επιλογές και τις αποφάσεις μου τόσα χρόνια.

Αρκετές φορές ένιωσα στη ζωή μου την παρουσία του Θεού, της Παναγίας, του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας μας φωτίζοντας έτσι την ταπεινή μου ζωή με το φως, που δεν σβήνει ποτέ, διώχνοντας το σκοτάδι της άγνοιας.

Σαν μία ελάχιστη ανταπόδοση, αποτύπωσα στον φωτογραφικό φακό διάφορες στιγμές, μικρές και μεγάλες, που έχουν να κάνουν με την πίστη και την συμμετοχή των ανθρώπων στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Σε μία εποχή όπου όλα τείνουν να σβήσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, εγώ… Πιστεύω !!!!!

Ρόδος 6 Δεκεμβρίου 2020

Γεώργιος Ι. Πάττας

Υ.Γ. Λόγω της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, αναγκαστικά δεν μπορεί να γίνει τώρα η παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος, κάτι που θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Βιογραφικό

Γεώργιος Ιορδάνη Πάττας

• Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Είναι παντρεμένος με την Άννα Χαρτοφύλη και έχει δύο παιδιά τον Ιορδάνη και τον Γεώργιο-Κωνσταντίνο. Εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος. Από μικρός του άρεσε το γράψιμο φανταστικών ιστοριών οπότε ήταν απολύτως φυσιολογικό στο σχολείο η Έκθεση να είναι το αγαπημένο του μάθημα και η ποίηση ο τρόπος έκφρασης χιλιάδων συναισθημάτων.

Ιδρυτικό μέλος και πρώην Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι».

Διακρίσεις:

•Β’ Βραβείο στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων) Ελλάδας στην Κατηγορία Ποίηση με Θέμα : “Την Ελλάδα Αγαπώ και την Κύπρο μας λατρεύω”.

•Έπαινος στον ΣΤ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού με ελεύθερο θέμα.

•Βραβείο «ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ» στον Ζ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού με θέμα «Ο απανταχού Ελληνισμός και οι διαχρονικές του αξίες».

•Τιμητικό Δίπλωμα στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό «1 φράση + 821 λέξεις για το 1821» της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

•Βραβείο Κοινωνικής Ποίησης στον Η’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού με θέμα «Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου (παρελθόν – παρόν – μέλλον)».

•Έπαινος στον Διεθνή Διαγωνισμό Ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για την επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων) Ελλάδας.

•Β’ Βραβείο Φωτογραφίας στον 4ο Παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό 2018 του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων) Ελλάδας.

•Τιμητική διάκριση στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης Ιδεόπνοον.

•Β’ Βραβείο στον 35ο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2019», στην κατηγορία Θρησκευτική Ποίηση.

•5ος Έπαινος Παραμυθιού Ενηλίκων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας «ΚΕΦΑΛΟΣ».

• Έπαινος συμμετοχής στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης από το Ίδρυμα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΙΑΦΛΑ ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ.

• Αριστείον Ποίησης στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό προς τιμήν του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Ι. Διαμαντοπούλου από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.).

• Γ’ Βραβείο στον Θ’ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού με θέμα «Ελληνισμό – Ορθοδοξία – Αμφικτυονίες στη διαχρονία».

• Συμμετοχή στα παρακάτω βιβλία-συλλογές:

  1. «Τα διηγήματα του εγκλεισμού 4/4/20-03/05/20», Εκδόσεις Άπαρσις.
  2. Ανθολογία του ΣΤ’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού Διαγωνισμού 2017, Αμφικτυονία Ελληνισμού.
  3. Ανθολογία του Ζ’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού Διαγωνισμού 2018, Αμφικτυονία Ελληνισμού.
  4. Ανθολογία του Η’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού Διαγωνισμού 2019, Αμφικτυονία Ελληνισμού.
  5. Ανθολογία του Θ’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού Διαγωνισμού 2020, Αμφικτυονία Ελληνισμού.
  6. Ανθολόγιο «Έρως λυσιμελής», Εκδότης Θεοδόσης Αγγ. Παπαδημητρόπουλος.

•Τον Σεπτέμβριο του 2018 παρουσίασε την Έκθεση Θρησκευτικής Φωτογραφίας με τίτλο «Πιστεύω» στο 12ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας Ρόδου «Καμάρεια 2018».

•Τον Σεπτέμβριο του 2019 παρουσίασε την Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα το Περιβάλλον με τίτλο «Διπλή Ματιά» μαζί με τον Νίκο Χατζηκαλημέρη στο 13ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας Ρόδου «Καμάρεια 2019».

Pin It on Pinterest