“Το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει την καταδίκη των ανώνυμων επιθέσεων”

1ΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ KATA ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΟΠΩΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣΡ ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

2ΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Με αφορμή την τελευταία πρόσφατη αήθη επίθεση με σαφές απειλητικό και αποτρόπαιο περιεχόμενο από ομάδα στο facebook, η οποία δεν διαθέτει στοιχεία διαχειριστή, ο ΔΣΡ αντέδρασε άμεσα και καίρια εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα που καταδικάζει την εν θέματι ενέργεια.

1ον Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της βίαιης ανάρτησης αξιοποιούν την παλαιότερη επίσημη ομάδα μίας εκ των τριών ιστορικών εφημερίδων της Ρόδου, και συγκεκριμένα την «Πρόοδο», πλήττοντας το κύρος και τη λειτουργία της δημοσιογραφίας, ως θεσμού ελέγχου, και της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας.

2ον Η απειλή αφορά την δράση συμπολιτών μας για την ματαίωση προσπάθειας κατασκευής αυθαιρέτου στην παραλία της «Γλύστρας», παρά τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, τις μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις και το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα.

3ον Στοχοποιείται ανοιχτά ένας κρατικός λειτουργός με θεσμικές αρμοδιότητες στην αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών, όπως ο Αστυνομικός Δ/ντης, κ. Μιχαήλ Καληωράκης, δημιουργώντας κλίμα φόβου στον απλό πολίτη, που αντιδρά σε αυθαιρεσίες αγνώστων.

4ον Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει και περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση. Η παράνομη, δε, κατάληψη δημόσιων παραλιών και οικοσυστημάτων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εμπίπτει και στις αρμοδιότητες της περιφέρειας μέσω των υπηρεσιών της, ήτοι της Δνσης Περιβάλλοντος και της Δ/νσης Υγιεινής.

5ον Ο Αστυνομικός Δ/ντης και η Αστυνομία αποτελεί ένα εκ των πυλώνων ασφαλείας και διαχείρισης των τουριστών που αυξάνουν τον αριθμό των διαμενόντων στα νησιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε υφίσταται ζήτημα δημόσιων απειλών που δύναται να βλάψει το αίσθημα ασφαλούς προορισμού, που έχουμε ανάγκη στα νησιά μας.

6ον Οι «κουκουλοφόροι» του διαδικτύου δρουν ως το μακρύ χέρι των συμφερόντων που χρηματοδοτούν την δράση τους, πλήττει βάναυσα σε τοπικό επίπεδο τον πυρήνα της δημοκρατίας, τη διάφανη λειτουργία της κοινωνίας, το κύρος των κρατικών θεσμών και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και επισκεπτών.

Ζητώ να εισαχθεί, ως εκτός ημερησίας διάταξη, το θέμα προς συζήτηση και έκδοση σχετικού καταδικαστικού ψηφίσματος.

Νικόλαος Ιακ. Γερονικόλας

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest