Το παράδοξο των εκλογών στο Δήμο Ρόδου- Άλλος έχει την δημοφιλία και άλλος το ψηφοδέλτιο! Ποιος θα κερδίσει;

Ένα απο παράδοξα της τρέχουσας εκλογικής αναμέτρησης είναι η σύσταση των ψηφοδελτίων που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη της δημοφιλίας των επικεφαλής των παρατάξεων που διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο. Φυσικά αυτό έχει και τις ερμηνείες του.

Αντώνης Καμπουράκης – Με δύναμη για τη Ρόδο

Παρατηρούμε οτι ο Αντώνης Καμπουράκης υπολείπεται σαφώς στον τομέα της δημοφιλίας για πολλούς λόγους, αλλά κατάφερε να συγκροτήσει ένα αριθμητικά πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο απο τους ανθυποψήφιους του.

Είναι όμως το ισχυρό ψηφοδέλτιο απο μόνο του αρκετό για να φέρει και μια εκλογική νίκη και μάλιστα με ποσοστό που να ξεπερνά οριακά το 43%;

Το σενάριο αυτό μέχρι στιγμής μοιάζει περισσότερο με ουτοπία, καθώς παρατηρούμε μεγάλη απροθυμία ακόμα και των υποψηφίων του Αντώνη Καμπουράκη να επιδοθούν σε εκλογικό αγώνα, έτσι ναι μεν μπήκαν στο συνδυασμό (οι κακές οι γλώσσες λένε διάφορα) αλλά δεν δείχνουν πρόθυμοι μέχρι στιγμής να ζητήσουν την στήριξη του κόσμου.

Ο Αντώνης Καμπουράκης, γνώριζε ήδη οτι η παράταξη του λόγω πολλών θεμάτων είχε βρεθεί σε δεινή θέση, για αυτό βάλθηκε να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με αριθμητική υπεροχή ώστε να έχει μια καλή βάση για να ξεκινήσει τον αγώνα, προτάσσοντας νούμερα(αριθμητικά μιλώντας).

Φυσικά αν δούμε τις συνθήκες υπο τις οποίες πολλοί βρέθηκαν στο πλευρό του (θα αναλύσουμε τις συνθήκες σε νέο άρθρο), θα καταλάβουμε πως συγκεντρώθηκε αυτός ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που έφτασε σχεδόν “ταβάνι” των απαιτητών εκ του νόμου.

Οι συμπράξεις που επιδίωξε με τον Γιάννη Φλεβάρη και τον Σάββα Διακοσταματίου δεν φαίνεται να πρόσδωσαν άλλο “αέρα” στην παράταξη του.

Αλέξανδρος Κολιάδης – ΕΝΑ

Στην παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη, παρατηρούμε πως η Δημοφιλία του παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα έχει ένα απο τα φαινομενικά πιο ανίσχυρα ψηφοδέλτια και αυτό επειδή τα μέλη που το απαρτίζουν υπέχουν τόσο σε εμπειρία όσο και σε “κύκλο” γνωριμιών.

Παρόλα αυτά ο Αλέξανδρος Κολιάδης ευελπιστεί πως θα μεταφέρει τον ενθουσιασμό προς το πρόσωπο του, στους υποψηφίους του, που είναι σαφώς λιγότεροι απο την παράταξη του Καμπουράκη.

Η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη, είχε και πολλές απώλειες μέχρι να φτάσει στο οριστικό ψηφοδέλτιο, κυρίως λόγω πιέσεων απο αντίπαλο που έκοψε κόσμο που ήθελε να κατέβει στο πλευρό του Κολιάδη.

Βέβαια η αριθμητική αυτή υστέρηση, μπορεί να έχει και οφέλη καθώς ο Αλέξανδρος Κολιάδης έχει δίπλα του πολλά νέα πρόσωπα άφθαρτα, που ίσως να προσδώσουν την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προσδοκά τόσο ο ίδιος αλλά και οι πολίτες του νησιού που έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Η σύμπραξη με τον Καλοπήτα δεν φαίνεται να έχει φέρει το κάτι παραπάνω που όλοι επιζητούσαν.

Παρόλα αυτά ο Αλέξανδρος φέρεται να κρατάει ακόμα τα ηνία της κούρσας προς την μάχη των εκλογών αν και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για όλους. Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ ήταν ένα crash test για την παράταξη και τους στόχους της και τα πήγε σαφώς καλύτερα στα σημεία απο τον Καμπουράκη αν και αριθμητικά είχαν πάνω-κάτω τον ίδιο κόσμο.

Νίκος Γερονικόλας – Αρχή Οργάνωσης

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Γερονικόλας συνεχίζει με σταθερό ρυθμό την πορεία του προς τις εκλογές . Προτάσσοντας το προγραμμα του σταδιακά και με τακτικές εξορμήσεις ενημερώνει απο κοντά τον κόσμο για όσα θέλει να αλλάξει. Υπάρχει γενικότερα μια θετική ματιά της κοινής γνώμης προς την πλευρά του Νίκου Γερονικόλα που κατάφερε να φέρει κοντά ένα διαφορετικό προφίλ ανθρώπων και το ενώσει κάτω απο ένα κοινό πρόγραμμα και στόχους.

Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Γερονικόλα έχει κάτι απο το προφίλ των άλλων παρατάξεων , πρόσωπα με δυναμική στις ψήφους και πρόσωπα με πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά και αριστερίζουσες καταβολές και πρόσωπα άφθαρτα απο την πολιτική.

Πολλά στελέχη του στερούνται σε μεγάλο βαθμό απο εξωστρέφεια αν και οι μέρες για την κάλπη ολοένα λιγοστεύουνε. Οι εκλογές σίγουρα δεν κερδίζονται χωρίς κοινό μόχθο μα και ατομικές ενέργειες που θα προσφέρουν στο σύνολο της παράταξης.

Παρατηρούμε μεγάλη απουσία απο τα μέσα των προσώπων που μετέχουν στην παράταξη Γερονικόλα σε μια αναλογία 60 Καμπουράκης – 30 Κολιάδης – 10 Γερονικόλας.

Ο Νίκος Γερονικόλας έχει καταφέρει να χτίσει ένα ισχυρό προφίλ με μια πολλή θετική αύρα στα μάτια του κόσμου.

Η 8 Οκτωβρίου θα δείξει πολλά, μιας και μόνο η κάλπη μπορεί πραγματικά να μιλήσει για το τί σκέφτεται ο κόσμος και ποιον θέλει να διοικήσει τον τόπο και να δώσει ένα καλύτερο μέλλον σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη είδαμε να διακινείται απο το επιτελείο Καμπουράκη και μια φημολογία για δημοσκόπηση της Metron Analysis που τον έδειχνε νικητή απο τον πρώτο γύρο. Η δημοσκόπηση αυτή διαψεύστηκε κατηγορηματικά απο την ίδια την εταιρεία μετα απο επικοινωνία του Rodosreport.

Φημολογίες για διάφορες δημοσκοπήσεις υπάρχουν πολλές και δεν φαίνεται να βγαίνει εύκολα νικητής απο τον πρώτο γύρο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων φέρεται να δείχνουν Κολιάδη και Καμπουράκη να συμπορεύονται, παρόλα αυτά δημοσκόπηση που δεν δημοσιεύεται, δεν είναι δημοσκόπηση αλλά φήμη και ώς τέτοια παραμένει.

Στην πράξη σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, ο Αλέξανδρος Κολιάδης είναι το απόλυτο φαβορί καθώς υπερτερεί σε δημοφιλία όλων των αντιπάλων και επειδή στον δεύτερο γύρο οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν μόνο τον επικεφαλής της παράταξης, χωρίς να έχουν “υποχρεώσεις” σε δημοτικούς συμβούλους, ο Αλέξανδρος Κολιάδης αναμένεται να είναι σαρωτικός.

Ο Αντώνης Καμπουράκης έχει μια ευκαιρία να κάνει την έκπληξη στον πρώτο γύρο αν και το ποσοστό του 43% προϋποθέτει μια τεράστια αποδοχή απο τον κόσμο που ακόμα δεν την έχει.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα που ταλάνιζαν την Δημοτική Αρχή επι μια τετραετία, δεν έχουν πάψει να υφίστανται και καθημερινά αναρτώνται σε site και social media, παρά τις προσπάθειες κάποιων να πείσουν για το αντίθετο.

Σε πιθανό δεύτερο γύρο αναμένεται και συσπείρωση Κολιάδη με Γερονικόλα, οπότε θα είναι άπιαστο όνειρο η νίκη για τον Αντώνη Καμπουράκη.

Έρευνα: Ποια Είναι Η Γνώμη Σας Για Το Έργο Της Δημοτικής Αρχής Καμπουράκη – Δείτε Live Τα Αποτελέσματα !

Pin It on Pinterest