Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, συνεχίζει τις δραστηριότητες του δυναμικά και συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, συνεχίζει τις δραστηριότητες του δυναμικά και συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Πρόσφατα, στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 κατέκτησε βραβείο στο Niveau A2: L’âne de Georges Brassens, διαλέγοντας ως μασκόττο Γκιζάνι, το ψαράκι των γλυκών νερών που υπάρχει μόνο στη Ρόδο, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση και είναι προστατευόμενο είδος. Για να το περιγράψουν οι μαθητές/μαθήτριες του Γ3 του Γυμνασίου του Σχολείου, δημιούργησαν ένα ποίημα στα γαλλικά, όπου περνώντας στη σφαίρα της φαντασίας, το ονόμασαν “Γκιζάνι: το ρομαντικό ψαράκι”, το οποίο “μαθαίνει γαλλικά για να καταφέρει να φτάσει και να κολυμπήσει στα νερά του ποταμού Σηκουάνα και να βρει εκεί την μεγάλη του αγάπη”.

Στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Φυσικών Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνική Έκφραση”, μαθητής της Β’ Λυκείου του Σχολείου, πήρε έπαινο για τη μουσική του σύνθεση “Empty Void”, η οποία είχε ως έναυσμα τη «Μυθωδία» του Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Ο απέραντος κόσμος του σύμπαντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μουσικότητα που περικλείει την καθημερινότητα μας. Είναι φανερό ότι η ζωή μας τον τελευταίο καιρό έχει αποδιοργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε βρήκαμε καταφύγιο στο συναρπαστικό αυτό κόσμο, επιδιώκοντας να εξωτερικεύσουμε την πληθώρα συναισθημάτων μας μέσα από μουσικούς συνδυασμούς».

Στο πλαίσιο των δράσεων της αξιολόγησης και της συνεργασίας μας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, πραγματοποιήθηκαν: συναντήσεις με εξειδικευμένη ψυχολόγο στη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, διαδραστικά παιχνίδια με το Κέντρο «Δίοδος», σεμινάρια για πρώτες βοήθειες και τη χρήση απιδινωτή με το Σωματείο «Διασώστες Ρόδου», ομιλία για την οδική ασφάλεια από αξιωματικούς της Τροχαίας, συζητήσεις με Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ έγιναν διαδικτυακές συνδέσεις με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, εκπομπές στο School Radio.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε μουσική μαθητική συναυλία στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι πέρα από τις σχολικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και άλλες στις οποίες συμμετέχουμε, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ μουσικής με τη συμμετοχή και άλλων Μουσικών Σχολείων. Το φεστιβάλ με τίτλο «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων» θα πραγματοποιηθεί 13 με 17 Απριλίου 2022 και περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: ελεύθερης έκφρασης, αφιέρωμα στον «τεράστιο» Μίκη Θεοδωράκη και αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Το φεστιβάλ αυτό συνδιοργανώνεται με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ιστοσελίδα: www.musicschoolrhodes.gr, email: gmousrod@sch.gr, τηλέφωνα: 2241065651, 2241067850.

Εκ της Διευθύνσεως του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This