Το μωρό της χρειάζεται να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά – Εκείνη απαιτεί το αίμα να είναι «ανεμβολίαστο»

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του κορονοϊού και δύο από το πρώτο εμβόλιο, η παραπληροφόρηση εξακολουθεί να εκδηλώνεται με απροσδόκητους τρόπους, όπως σε αυτή την περίπτωση του ζευγαριού από τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο αρνείται να επιτρέψει στον μικρό γιο του να υποβληθεί σε μία – απαραίτητη για την επιβίωσή του – καρδιοχειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας αίμα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το 4 μηνών παιδί είναι, σύμφωνα με τους New York Timesσοβαρά άρρωστο με στένωση της πνευμονικής βαλβίδας. Η μητέρα του αγοριού λέει ότι θέλει η εγχείρηση του γιου της να γίνει χωρίς καθυστέρηση, αλλά απαίτησε να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα», με τον δικηγόρο της να λέει ότι η οικογένεια ανησυχεί για το αίμα που περιέχει ίχνη εμβολίων που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία mRNA.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία δεν διαχωρίζουν το αίμα των εμβολιασμένων από αυτό των μη εμβολιασμένων.

Οι Αρχές στη χώρα ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία του βρέφους. Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό.

Οι υγειονομικές αρχές εξήγησαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη «έχοντας υπόψη μας το συμφέρον του βρέφους» και έπειτα «από μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια καθώς σύμφωνα με δικηγόρο των Αρχών το μωρό γίνεται «όλο και πιο άρρωστο σε κάθε χτύπο της καρδιάς του».

Η διαμάχη ανάμεσα στους γονείς του παιδιού και τις Αρχές της χώρας έχει «προκαλέσει έξαρση της ρητορικής μίσους σε πλατφόρμες όπου οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν» δήλωσε η Sanjana Hattotuwa, ερευνήτρια στο Disinformation Project, μια ομάδα παρακολούθησης της Νέας Ζηλανδίας.

Η οικογένεια του άρρωστου βρέφους και οι υποστηρικτές τους, συμπεριλαμβανομένου ενός συντηρητικού πολιτικού της χώρας, επιμένουν ότι η κρατική παρέμβαση είναι περιττή λόγω της προθυμίας των μη εμβολιασμένων δοτών να προσφέρουν αίμα.

Σε ένα e-mail που διαβιβάστηκε μέσω του δικηγόρου της, η μητέρα του αγοριού, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται από τους New York Times για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του παιδιού, δήλωσε ότι «ανησυχεί απεγνωσμένα» για την υγεία του μωρού της και ότι δεν ήθελε να αναβληθεί η χειρουργική επέμβαση.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Νοσοκομείο και ο οργανισμός αιμοδοσίας δεν βοηθούν να προστατεύσουμε το παιδί» έγραψε η μητέρα.

Η οικογένεια έχει ζητήσει αίμα από 30 ανεμβολίαστους «ελεγμένους» δότες, δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας, και πρόσθεσε ότι η οικογένεια είναι ανοιχτή σε περιορισμένη χρήση «εμβολιασμένου» πλάσματος για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στη χειρουργική επέμβαση του παιδιού.

Περίπου 150 αντιεμβολιαστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το δικαστήριο του Όκλαντ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους γονείς.

Pin It on Pinterest