Κρασοπότηρο μπορεί να φέρει το αυτόγραφο του Περικλή

Τι γράφουν τα αυστριακά ΜΜΕ για την ανακάλυψη στην Κηφισιά

Ένα απλό κρασοπότηρο του 5ου αιώνα π.Χ. βρέθηκε σε έναν τάφο στην Κηφισιά και έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας. Ο λόγος; Κατά πρώτον θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, ενώ δεν αποκλείεται και να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του.

«Αρχαιολόγοι στην Ελλάδα ανακάλυψαν σε αρχαίο τάφο της κλασικής εποχής στο προάστιο Κηφισιά της Αθήνας, έναν κρατήρα οίνου, ο οποίος θα μπορούσε να ανήκει στον Περικλή, τον ξακουστό ηγέτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας», ανέφερε σχετική είδηση στη σημερινή εκπομπή «Επιστήμη» της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Σύμφωνα με Αυστριακή Ραδιοφωνία, το αγγείο, ύψους οκτώ εκατοστών, φέρει τα ονόματα του Περικλή και άλλων πέντε Αθηναίων, που μπορεί να είχαν χαράξει τα ονόματά τους στη διάρκεια μιας κοινής γιορτής, ενώ το εύρημα προξένησε γενικά αίσθηση στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, οι Αυστριακοί τονίζουν πως ο Περικλής υπήρξε ο σημαντικότερος Αθηναίος πολιτικός που εξασφάλισε την υπεροχή της πόλης στην κλασική αρχαιότητα, ανεγείροντας και τα μοναδικά μνημεία στην Ακρόπολη.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και σημερινό δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, με τίτλο «Αρχαίος κρατήρας μπορεί να φέρει το αυτόγραφο του Περικλή», στο οποίο επισημαίνεται ότι ως ένδειξη για την άποψή τους αυτή, οι αρχαιολόγοι αναφέρουν το γεγονός πως ένα από τα ονόματα στον κρατήρα είναι αυτό του μεγαλύτερου αδελφού του Περικλή, Αρίφρωνα, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σπάνιο.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest