Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Υπό την σκιά όλων αυτών των γεγονότων ,συνεδρίασε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού μας κέντρου & αποφάσισε ομόφωνα για τα εξής θέματα:

 • Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου που προκύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στο 38ο Συνέδριο της,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ:

 1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
 2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
 3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Μ.
 4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
 6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
 7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
 8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 • Στήριξη στο Σωματείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρόδου για τη μη ιδιωτικοποιηση του ΝΕΡΟΥ, αυτού του κοινωνικού πολύτιμου αγαθού.

Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν!

Είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό !

Το νερό είναι ζωή !

Το νερό ως κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο πρέπει να διαφυλαχθεί από κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του.

 • Καταδίκη της Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ ΄Β 1314 7/3/2023) που ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Μία εβδομάδα μετά την ανείπωτη τραγωδία, η κυβέρνηση στα μουλωχτά περνάει νομοσχέδια για την ιδιωτικοποιηση του νερού και την εισαγωγή «σύγχρονων δούλων» από τρίτες χώρες για να καλύψουν υποτιθέμενα κενά που δημιούργησαν τεχνηέντως οι ίδιοι στα εποχικά επαγγέλματα. Δεν δόθηκε η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους πέντε μήνες ώστε οι εποχικά απασχολούμενοι να έχουν εισόδημα για 12 μήνες και να επιστρέψουν στα εποχικά επαγγέλματα με αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού, μία έλλειψη που είχαν φροντίσει από πολλού να καλύψουν με την εισαγωγή «νέων δούλων» από τρίτες χώρες όπως αποδεικνύετε πλέον και στην πράξη με την συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., δεν έγινε υποχρεωτική καμία σύμβαση εργασίας, ούτε η πανελλήνια, ούτε η τοπική σύμβαση του σωματείου ξενοδοχοϋπάλληλων και όλα αυτά έγιναν σκόπιμα για να φέρουν με ένα κομμάτι ψωμί εργαζόμενους από τρίτες χώρες .

Φλομώσαμε από υποσχέσεις και κροκοδείλια δάκρυα τόσο της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της Π.Ο.Ξ. που δήθεν νοιάζονται για τους εποχικά απασχολούμενους και λίγες ώρες πριν την υπογραφή , οι μεν ανέβαλαν την συνάντηση και οι δεν έβγαζαν ανακοίνωση συμπαράστασης στο αίτημα επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας .Την απάντηση μας θα την πάρουν μέσω των κινητοποιήσεων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τις νέες ,τους νέους και ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτιου και ώρα 11:00 έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου .

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Pin It on Pinterest