Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου στη Φλωρεντία και τη Βαλένθια με πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγκεκριμένο από το ΙΚΥ πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο: “Προσεγγίζοντας τη μάθηση εναλλακτικά: Κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση και Παιχνιδοποίηση σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν δύο κινητικότητες για έξι μέλη του προσωπικού.

Η πρώτη κινητικότητα υλοποιήθηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως τις 15 Ιανουαρίου 2022, όπου συμμετείχαν τρία μέλη του προσωπικού, ο κ. Βασίλειος Χριστινάκης, Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας, η κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η κ. Ευαγγελία Μαμαλάκη, Ψυχολόγος. Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν εξαήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: “Social and Emotional Learning (SEL) for Successful Schools” μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή με την θεωρία της Κοινωνικοσυναισθηματικής Μάθησης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό από την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Τουρκία και τη Γαλλική περιοχή Ρεουνιόν (Reunion Island).

Η δεύτερη κινητικότητα υλοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 02 Μαΐου 2022 έως τις 07 Μαΐου 2022 όπου συμμετείχαν τρία μέλη του προσωπικού, ο κ. Βασίλειος Χριστινάκης, Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας, η κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η κ. Παναγιώτα Γεράση, Λογοθεραπεύτρια. Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν εξαήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: “Game-Based Learning and Gamification in the Classroom” μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή με την θεωρία της Παιχνιδιοποίησης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σλοβενία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Όλοι οι συμμετέχοντες και στα δύο επιμορφωτικά προγράμματα, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και εποικοδομητική αλληλεπίδραση με τους άλλους συμμετέχοντες έμαθαν, έπαιξαν, αντάλλαξαν καλές πρακτικές και γνώσεις και ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών που επισκέφθηκαν. Η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών από τις διάφορες χώρες βοήθησε τους συμμετέχοντες να δουν τα θέματα που τους απασχολούν με διαφορετική οπτική και με κοινό στόχο τη συνεχιζόμενη εξέλιξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου η ομάδα των συμμετεχόντων, ενσωμάτωσε σταδιακά τις νέες πρακτικές στο σχολείο εμπλέκοντας παράλληλα το υπόλοιπο προσωπικό μέσω ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest