Το Ελληνικό αναβαθμισμένο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας κάνει δοκιμαστικές πτήσεις στο Τέξας

Στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aero, στο Τέξας, βρίσκεται τo πρώτο αναβαθμισμένο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος αναβαθμίστηκε στην έκδοση Viper (οχιά στα ελληνικά), στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της αμερικανικής εταιρείας.

Στην πολιτεία των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ, που περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους, ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το F-16 θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη ίδιου τύπου θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση.

Συνολικά, θα αναβαθμιστούν σε Viper 84 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 με χρονικό ορίζοντα έως το 2027. Για κάθε ένα από αυτά, η διαδικασία διαρκεί από εννέα έως έντεκα μήνες.

Για τα επόμενα 6 χρόνια, σε φάση αναβάθμισης αναμένεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περίπου 12 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ