Το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου διοργανώνει τις Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των Σπουδαστών του στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Το Σάββατο 22 Ιουνίου

Στις 17.00 η τάξη κιθάρας του Γιάννη Γιακουμάκη.

Στις 19.00 οι τάξεις φλάουτου Εύης Κατσαρά, κλαρινέτου Παναγιώτη Παπαδημητρίου, κόρνου Αναστάσιου Νάνου, σαξοφώνου Ιωάννη Χατζηδιάκου, τρομπέτας Στέλιου Καμπουράκη, λύρας Σμάρως Ντουμάνη, μπουζουκιού Α. Νάνου και σαντουριού Π. Παπαδημητρίου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου

Στις 17.00 η τάξη πιάνου της Σεβαστής Χατζηστρατή, η τάξη μονωδίας της Ελευθερίας Ζαράκη και το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας της Μαρίας Κατσιδώνη.

Παρουσίαση του EyeHarp από τη Δρ. Βαρσαμά Μαρία, Πρέσβειρά του στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου.

 Για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα θα έχουμε την χαρά μαθητές από το ειδικό σχολείο, να παίξουν μουσική με τα μάτια με το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp* και να συμπράξουν με παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου στο πιάνο και την φωνή.

*Το ψηφιακό μουσικό όργανο EyeHarp, δημιουργήθηκε από τον  Δρ. Ζαχαρία Βαμβακούση και παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, όπως σπαστική τετραπληγία ή εγκεφαλική παράλυση,  την μουσική έκφραση μέσω της όρασης και συγκεκριμένα μιας τεχνολογίας παρακολούθησης της κίνησης του ματιού.

Με πρωτοβουλία της Δρ. Βαρσαμά, ξεκίνησε η αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη Δημόσια Εκπαίδευση  με προσανατολισμό την συμπεριληπτική εκπαίδευση. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην εκπαίδευση που βελτιώνει την μαθησιακή εμπειρία και την υποστηρίζει την ισότιμη και ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου

Στις 19.00 η τάξη πιάνου της Άντζελας Σπανού, βιολιού της Αναστασίας Καλοπέτρη και η τάξη βιολοντσέλου της Οξάνα Γλούσκοβα.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Στις 17.00 η τάξη κιθάρας του Γιάννη Κατσιμπρή.

Pin It on Pinterest