Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: Αυτές είναι οι 5 τροφές που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με έρευνά του εκτιμά πως αν προσθέσουμε τις ορισμένες  τροφές στη διατροφή μας, μπορούμε να δούμε μεγάλη βελτίωση στην υγεία μας. Η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να καταπολεμηθεί αν τρώμε:

Λιπαρά ψάρια: Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την LDL χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρα που περιέχουν.

Φρούτα και λαχανικά: Οι στερόλες και οι στανόλες είναι ενώσεις που προέρχονται από τα φρουτα και λαχανικά και αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης . Η λήψη μόλις δύο γραμμαρίων φυτικών στερολών ή στανολών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL κατά περίπου 10%.

Φασόλια: Τα φασόλια περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας – LDL).

Ξηροί καρποί: Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερόλη, ενώ ειδικά τα καρύδια περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.

Βρώμη: Ένα μπολ με χυλό βρώμης και φρούτα καθημερινά συμβάλει στην μείωση της χολιστερίνης αλλά και στην προληψή της

Pin It on Pinterest