Το ασθενοφόρο άργησε 50 λεπτά σε περιστατικό στην Παλιά Πόλη – Με 3 ασθενοφόρα το νησί

Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ σε περιστατικό στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου σύμφωνα με καταγγελία στο Rodosreport, καθώς όπως ενημέρωνε το ΕΚΑΒ δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα και όλα ήταν σε άλλα περιστατικά.

Επιπλέον αναφέρουν πως χάθηκε και άλλος χρόνος καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περίμενε έξω απο τις πύλες και οι διασώστες μετέβησαν στο σημείο με ηλεκτρικό όχημα του Δήμου με το οποίο μετέφεραν και την ασθενή πίσω στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς η διαθεσιμότητα ασθενοφόρων είναι πολύ μικρή στο νησί μας και δη τώρα που ο πληθυσμός έχει πολλαπλασιαστεί λόγω τουρισμού και οι βάρδιες των πληρωμάτων τώρα το καλοκαίρι είναι εξαντλητικές.

Αν και το ΕΚΑΒ καθόλη την διάρκεια αναμονής έδινε οδηγίες στους πολίτες πως να χειριστούν την ασθενή ο μεγάλος χρόνος απόκρισης θα μπορούσε να είναι μοιραίος για κάποιο ποιο σοβαρό περιστατικό.

Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει το ΕΚΑΒ Ρόδου άμεσα για να κάνει το έργο του, καθώς τα περιστατικά τους θερινούς μήνες είναι σχεδόν ακατάπαυστα ενώ ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί το σενάριο πρόσβασης στην Μεσαιωνική Πόλη με τα ηλεκτρικά οχήματα του Δήμου καθώς τουλάχιστον στα σημεία που είναι δυνατή η κίνηση τους(το περιστατικό ήταν επι της Σωκράτους) με χρήση σειρήνας φτάνουν πιο γρήγορα.

Οι πολίτες του νησιού μόνιμοι και μη θα πρέπει να νιώθουν ασφάλεια σε αυτό τον τόπο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This