Το 2022, το αργότερο, η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού

Ο τουρισμός θα ανακάμψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση έως το 2022 το αργότερο και οι διακοπές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν και πάλι τον Ιούλιο, δήλωσε ο Φριτς Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου TUI.

«Νομίζω ότι το 2022, το αργότερο, θα δούμε πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού», δήλωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η TUI ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι χρειάζεται να μειώσει τις δαπάνες της για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, και ο Γιούσεν δήλωσε ότι η εταιρία στο μέλλον θα είναι ευέλικτη αναφορικά με ποια περιουσιακά στοιχεία έχει στην κατοχή της και ποια όχι.

Σε καραντίνα 14 ημερών σε Βρετανία και Ισπανία οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό
Μπορεί οι Βρετανοί να ανυπομονούν για μεσογειακό ήλιο και θάλασσα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας όμως Ματ Χάνκοκ τους προσγείωσε αρκετά απότομα, δηλώνοντας χτες, Τρίτη (13/5) πως δεν είναι πολύ πιθανό να μπορούν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στο ITV, όπως αναμεταδίδει το Reuters, εάν ο κόσμος θα πρέπει να αποδεχθεί ως γεγονός ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό ματαιώθηκαν για φέτος, εκείνος απάντησε: «Νομίζω πως έτσι είναι».

Παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, θα απαιτηθεί για κάποιο διάστημα κάποιο είδος κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Το συμπέρασμα είναι πως δεν είναι πιθανές για αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές στο εξωτερικό» σημείωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Κυριακή πως η βρετανική κυβέρνηση θα βάζει σε 14ήμερη καραντίνα τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει εξάπλωση του κορονοϊού. Αντίστοιχη κίνηση ανακοίνωσε σήμερα και η Ισπανία.