Την Τετάρτη έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο Rafale !

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη στη βάση των Rafale στη Γαλλία, προκειμένου να παραλάβει σε μια λιτή τελετή το πρώτο από τα συνολικά 18 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που αγοράζει η χώρα μας προκειμένου να δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας πάνω από το Αιγαίο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος που θα μας δώσουν οι Γάλλοι, έκανε την τελευταία πτήση του πάνω από το Παρίσι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς μετείχε στους εθνικούς εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, Ημέρας της Βαστίλης.

Το αεροσκάφος με πιλότο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει την ίδια ημέρα της τελετής παραλαβής για τη χώρα μας και αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα παραλαμβάνουμε ένα κάθε μήνα προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχουμε αποκτήσει τα πρώτα 6. Το έτος 2022 θα παραλάβουμε τα άλλα 6 που θα είναι ολοκαίνουργια (ενώ τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα) και το 2023 θα παραληφθούν και τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ