Την ικανοποίησή τους για το νέο ασθενοφόρο εκφράζουν οι κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου

Την ικανοποίησή τους για το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου,από το Ίδρυμα Ευγενίδου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δέκα πρόεδροι των κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου.

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής:

«Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο απόκτησε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου Νότιας Ρόδου, από τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενίδου στη 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νότιας Ρόδου βλέποντας τα προβλήματα στα θέματα υγείας, πήραν απόφαση στις 22-1-2021 για την αναβάθμιση και τη στελέχωση του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Νότιας Ρόδου.

Στην απόφασή τους ζητούν τη στήριξη στα αιτήματά τους από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, και από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου όπου έλαβαν και την απόλυτη πλειοψηφία.

Με έγγραφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και διευθυντή της Χειρουργικής Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλλου προς τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, όπου στις 20-6-2021 επισκέφθηκε τη Νότια Ρόδο και τα αγροτικά Ιατρεία, βλέποντας από κοντά τα προβλήματα στα θέματα υγείας.

Άμεσα προσελήφθησαν τρεις νοσηλεύτριες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου και πέντε θέσεις αγροτικών γιατρών, τρεις για το Γεννάδι, ένα για την Απολακκιά και ένα για Κατταβιά.

Έτσι καλύφθηκαν οι εφημερίες για κάθε μήνα.

Από τότε, το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ο κ. Χρήστος Ροϊλός βλέποντας την αδυναμία διακομιδής των επειγόντων περιστατικών λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης της Νότιας Ρόδου από τα κέντρα πρώτης βοήθειας, με τη δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος Ευγενίδου δύο σύγχρονων οχημάτων ασθενοφόρων πλήρως εξοπλισμένων στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου ο διοικητής, ευγενικά παραδίδει το ένα ασθενοφόρο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας.

Όλοι εμείς ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, το υπουργείο Υγείας και τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό.

Με εκτίμηση

Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Νότιας Ρόδου

Pin It on Pinterest

Share This