Αύξηση 80% των τηλεφωνημάτων στα Δωδεκάνησα

Ούτε στις διακοπές τους δεν σταματούν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο τους οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας, τόσο για να πραγματοποιούν ή να δέχονται φωνητικές κλήσεις όσο και για να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της Wind, σύμφωνα με τα οποία στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση στην χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας που ξεπερνά το 200%.

Πρωταθλήτριες του κινητού αναδεικνύονται η Μύκονος και η Σαντορίνη, που παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι αύξηση 230% τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε δεδομένα.

Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τη Wind, τόσο σε κίνηση από περιαγωγή όσο και στους συνδρομητές της εταιρείας που φαίνεται να προτιμούν κατά κύριο λόγο τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους.

Η αμέσως επόμενη περιοχή που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στο κινητό τηλέφωνο και στο mobile internet, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το Ιόνιο. Τα στοιχεία από το εθνικό κέντρο διαχείρισης της Wind δείχνουν αύξηση στην περιοχή κατά 115%, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με αύξηση 85% και τα Δωδεκάνησα με 80%.

Όσο για την προέλευση των ξένων επισκεπτών, οι Άγγλοι είναι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, αφήνοντας για λίγο δεύτερους τους Ρώσους με την τριάδα να συμπληρώνουν οι Γερμανοί. Την έκπληξη ωστόσο κάνουν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, που αντίστοιχα είναι τέταρτοι και πέμπτοι στη χρήση του δικτύου της Wind αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: imerisia.gr

Pin It on Pinterest