Τηλεδιάσκεψη του ΣΕΕΜΠ με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο

Συνεχίζοντας τις επαφές τους τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΜΠ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στ. Δράκο. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς της Μεσαιωνικής Πόλης μόλις επανέλθει στην κανονικότητα, οπότε κι αν συμβεί αυτό.

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

«Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο είναι, όπως πάντα, στενή. Η υγειονομική κρίση μπορεί να είχε τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία και ιδίως στον τουρισμό, όμως είμαστε πρόθυμοι για άλλη μια φορά, να σηκώσουμε το βάρος της ανάκαμψης, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι εμείς και η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά και όσα προέκυψαν.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους αιτηθήκαμε αυτή τη φορά να μην καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην χρήση για ένα έτος, αλλά το ποσό που θα αντιστοιχεί στις μέρες λειτουργίας μας, αφού δεν προβλέπετε χρήση τους πριν το Ιούλιο.

Όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης, αιτηθήκαμε πρόβλεψη για περεταίρω αύξηση των θέσεων των ενοικιαζομένων αυτοκίνητων, αφού στα πλαίσια της προσωπικής προφύλαξης οι επισκέπτες μας είναι πιθανό να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα ΜΜΜ.

Όσον αφορά την τουριστική πολιτική, ζητήσαμε να μετατρέψουμε το πλήγμα σε ευκαιρία προβάλλοντας το νησί μας ως ασφαλή προορισμό όσο ποτέ.

Ζητήσαμε επίσης τη στήριξη του Δήμου και κυρίως του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, στα αιτήματα μας στην κεντρική διοίκηση για την δημιουργία στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό τους. Ως τουριστικές επιχειρήσεις προτείνουμε να ορίζονται οι εποχιακές επιχειρήσεις που εδράζονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικοί τόποι, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως ορίζονται στο ΠΔ 664/77, προκειμένου να περιληφθούν όλες ανεξαιρέτως και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα μας και από την πλευρά τους μας ενημέρωσε, ότι η σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης έχει μπει στην τελική ευθεία και σύντομα θα είναι έτοιμη προς υπογραφή, σύμφωνα με όσα δεδομένα έχουν προκύψει από την δημόσια διαβούλευση. Προχωρά καθώς συμφωνήθηκε και σε προηγούμενη συνάντηση μας και θα μπει σε ισχύ ο έλεγχος της κυκλοφορίας εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και η κίνηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Όπως επίσης και η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στην Ακαντιά και η από εκεί συνεχής δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο προς της εισόδους της ΜΠ. Μας ενημέρωσε επίσης ότι προχωρά το σχέδιο υλοποίησης για την δημιουργία ειδικών μονοπατιών για την κίνηση των ΑΜΕΑ εντός του μνημείου, όπως επίσης και ο σχεδιασμός κέντρου ελέγχου της ηλεκτροδότησης για τον άμεσο εντοπισμό βλαβών ή δυσλειτουργιών, όπως και η σύναψη σύμβασης για την άμεση αντικατάσταση φθαρμένων πλακών του οδοστρώματος.

Απόψεις επίσης ανταλλάξαμε και τις νέες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν λόγω των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν για την προστασία την δική μας, αλλά και των επισκεπτών μας.

Το κλίμα ήταν όπως πάντα θετικό. Ο αντιδήμαρχος μας άκουσε με προσοχή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την επαναφορά της περιοχής μας ελπίζοντας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και από την πλευρά του Αντιδημάρχου και από την πλευρά του Δημάρχου».