Τη στήριξη των παραγωγών οπωροκηπευτικών που η παραγωγή τους μένει αδιάθετη, πρότεινε ο Κόνσολας

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων στις νησιωτικές περιοχές, ανέδειξε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι αγρότες και οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων στις νησιωτικές περιοχές, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης αφού η παραγωγή και τα προϊόντα τους παραμένουν αδιάθετα.

Τα προϊόντα αυτά απορροφούνταν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η αναστολή λειτουργίας της εστίασης για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό, αφού πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, έχουν εντείνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στα νησιά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι με δεδομένη την αδυναμία διάθεσης των προϊόντων τους σε άλλες αγορές, λόγω εγγενών προβλημάτων και αυξημένου μεταφορικού κόστους, αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης τους στο πλαίσιο αποζημιώσεων από τις συνέπειες της πανδημίας, έτσι όπως διαμορφώθηκε με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής C(2020) 1863 final/19.3.2020, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να στηρίζουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της έξαρσης της νόσου COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This