Τι λέει ο Ιατρίδης για την χρήση του κλειστού της Καλλιθέας ώς mega εμβολιαστικού κέντρου

Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που ένα έργο που δημιούργησα επί δημαρχίας μου το 1999 στον Δήμο Καλλιθέας, το Κλειστό Γήπεδο, αποτελεί σήμερα το ιδανικότερο σημείο εγκατάστασης του mega εμβολιαστικού κέντρου για την καταπολέμηση του covid19, στην πιο κρίσιμη ώρα για την υγεία, την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής μας.

Ο κάθετος εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζια Ελευθερία που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το όπλο μας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας αλλά ταυτόχρονα να επανεκκινήσουμε τη μηχανή της βαριάς μας βιομηχανίας, του τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κλειστό Γήπεδο Καλλιθέας ξεκίνησε σαν όνειρο το 1999 και πήρε σάρκα και οστά το 2010 όπου και έζησε μια μεγάλη περίοδο παρακμής και απαξίωσης από ως και το 2019, μοίρα που ακολουθεί πολλά δημόσια έργα και κτήρια. Το Κλειστό Γήπεδο Καλλιθέας είναι το μοναδικό τέτοιων προδιαγραφών κλειστό γήπεδο στη Ρόδο και σε ολόκληρο το Αιγαίο με 2.000 τμ αγωνιστικό χώρο και μεγάλες υποδομές – γυμναστήριο, αποδυτήρια, γραφεία- και 10.000τμ περιβάλλοντα χώρο. Το συνολικό κόστος κατασκευής μαζί με το ακίνητο στοίχισε περίπου 6 εκ. ευρώ.

Από το 2019, εδώ και δύο χρόνια, που ανέλαβα την προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ ξεκινήσαμε με το ΔΣ της εταιρίας να υποστηρίζουμε με εργασίες την συντήρηση και την λειτουργία του χώρου. Επιτύχαμε με κεφάλαια της ΔΕΡΜΑΕ να το συντηρήσουμε από τις μεγάλες φθορές, να το επισκευάσουμε, να φέρουμε οπτικές ίνες στο γήπεδο, να συντάξουμε τις μελέτες για την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και βρισκόμασταν στο στάδιο προγραμματισμού της στρατηγικής προώθησής του. Είναι πολύ σημαντικό και μεγάλη αναγνώριση της ποιότητας του έργου, πως η Ομάδα Μπάσκετ του Κολοσσού που αγωνίζεται στην Α Εθνική το επέλεξε ως έδρα της και τους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά δημόσια.

Τέλος, η χτεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου έρχεται ως επιβράβευση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Καλλιθέας να δημιουργηθεί αυτός ο καταληκτικός χώρος. Είμαι βέβαιος πως σύντομα θα βγούμε από αυτή τη δοκιμασία νικητές και το παρκέ του γηπέδου θα φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις όπως του αξίζει!

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ