Τι Είναι η Ελληνική Affiliate Αγορά; Ποια Είναι η Ουσία του;

Στις μέρες μας, το marketing υπάρχει παντού γύρω μας. Από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς εταιρείες μέχρι τις μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, μεγαλύτερη ανάπτυξη γνωρίζει το διαδικτυακό marketing με όλα όσα αυτό περιλαμβάνει.

Οι πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online, όπως η froutakia-slots.gr ή ακόμα και παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Amazon, είναι πρωτοπόροι στον τομέα του διαδικτυακού marketing.

Υπάρχουν διάφορα κομμάτια του διαδικτυακού marketing τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στον ευρύτερο κόσμο. Στο άρθρο αυτό θα δούμε διάφορες επιλογές που σχετίζονται με το affiliate και την προώθηση της εκάστοτε εταιρείας στο ίντερνετ.

Ποια είναι η ουσία του διαδικτυακού marketing; Που μπορείτε να βρείτε τις διαφημίσεις;

Το διαδικτυακό marketing έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της προώθησης μια επιχείρησης. Παλαιότερα ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης ήταν η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Ωστόσο αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις του Google ή των πιο γνωστών και αγαπητών μέσων κοινωνική δικτύωσης για την ανάδειξη της εταιρείας τους.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων χρησιμοποιεί το Ίντερνετ για την ενημέρωση και την διασκέδαση του. Επομένως, η προώθηση μέσω του διαδικτύου μπορεί να επιφέρει μεγάλη αύξηση της αναγνωρισιμότητας της εταιρείας σας.

Ταυτόχρονα, θα δείτε και τις πωλήσεις σας να ανεβαίνουν αφού όλο και περισσότερος κόσμος θα μπαίνει στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σας για να ανακαλύψει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Σε ποιους τομείς συναντάμε την Affiliate αγορά;

Η Affiliate αγορά είναι ένα διαφορετικό και πιο σύνθετο κομμάτι του διαδικτυακού marketing. Πιο συχνά μπορείτε να το συναντήσετε σε καζίνο, σε εταιρείες που δουλεύουν με κουπόνια ή ακόμα και στις πιο διάσημες επιχειρήσεις όπως είναι η Amazon. Ας δούμε αναλυτικότερα πως λειτουργεί η Affiliate αγορά.

Στον συγκεκριμένο τομέα έχουμε μια συνεργασία μεταξύ δύο εταιρειών- ιστοσελίδων. Για παράδειγμα, αν εσείς έχετε μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να κατευθύνετε ανθρώπους στην Amazon για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, τότε η Amazon θα σας δώσει ένα ποσοστό επί της πώλησης.

Με τον τρόπο αυτό, η δική σας εταιρεία θα γίνει ο Affiliate ενώ, αντίστοιχα, η επιχείρηση στην οποία προωθείτε κόσμο θα είναι ο Διαφημιζόμενος. Ετσι, θα λαμβάνετε ένα εισόδημα χωρίς ουσιαστικά να παρέχετε εσείς κάποιο προϊόν. Αντίθετα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τα links μέσω των οποίων θα κατευθύνετε τα άτομα στην ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου.

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τους πελάτες σας.

Ο ιστότοπος σας είναι η εικόνα της επιχείρησης σας. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα η οποία θα αντιπροσωπεύει την εταιρεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, δεν πρέπει να επαναπαύεστε και στην συνέχεια απλά να την διαχειρίζεστε χωρίς να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. Αντίθετα, θα ήταν προς όφελος της επιχείρησής σας να την ανανεώνετε διαρκώς.

Επιπλέον, για την κατάλληλη προώθηση του ιστότοπου σας θα μπορούσατε να δημιουργήσετε και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, θα μπορείτε να διαφημίσετε τα αγαθά που παρέχετε αλλά και τις υπηρεσίες σας. Επίσης, θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε ένα αφοσιωμένο κοινό το οποίο θα περιμένει τις επόμενες δημοσιεύσεις σας.

Ας συνοψίσουμε

Το affiliate marketing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έμμεση προώθηση πολλών εταιρειών σήμερα. Ακόμα, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προσεγγίσετε πελάτες και να αναπτυχθεί περισσότερο η επιχείρηση σας. Κάθε εταιρεία εξερευνεί όλες τις δυνατότητες του διαδικτυακού marketing και καταλήγει σε αυτές που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της.

Από την άλλη πλευρά, το Affiliate marketing μπορεί να λύσει τα χέρια μίας εταιρείας αλλά και διαφόρων blog και ιστοσελίδων προσφέροντας μια διαφορετική πηγή εισοδήματος. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ακούγεται ευκολότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και επιλέξετε να μπείτε σε αυτού του είδους την αγορά, ερευνήστε ενδελεχώς όλες τις επιλογές σας και έπειτα αποφασίστε πως θα κινηθείτε. 

Pin It on Pinterest