Τι αναφέρει η “Ομπρέλα” για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οφειλόμενες απαντήσεις, για μία συνεδρίαση στην οποία δεν προσκληθήκαμε.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30.06.2023, ο Δήμαρχος Ρόδου δήλωσε «πως περίμενε να βρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μέλη της ΟΜΠΡΕΛΑΣ που συγκέντρωσαν υπογραφές για να συζητηθεί το θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων στις παραλίες». Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, διευκρινίζουμε ότι αφενός μεν το αίτημά μας δεν είχε συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ζητήσαμε και αφετέρου δε, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στις 26 Ιουνίου με αρμόδια υπάλληλο του Δήμου και με τον Αντιδήμαρχο Στράτο Καρίκη, που μας διαβεβαίωσαν ότι για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα του Ιουλίου. Εφόσον λοιπόν έχουμε έγκαιρη ενημέρωση, η παρουσία μας είναι δεδομένη.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι θα ζητηθεί από το Δήμο Ρόδου η αρμοδιότητα των κατεδαφίσεων σε αιγιαλό-παραλία να μεταφερθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στους Δήμους. Μέχρι να γίνει αυτό, τουλάχιστον ο Δήμος Ρόδου ας πράξει όσα προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ήτοι την ανάκληση των αδειών λειτουργίας ή ακόμη και σφράγισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Τέλος, αναμένουμε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡ), ενημέρωση για το πως συνεχίζουν να υδροδοτούνται κανονικά οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις.

Η ΟΜΠΡΕΛΑ θα συνεχίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις της για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΟΜΠΡΕΛΑ- Δίκτυο για την Προάσπιση του Δημόσιου Χώρου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest