Θύμησης βλέμμα _ μια έκθεση προσβάσιμη σε όλους – Η μνήμη, ως πολύ-αισθητηριακή εμπειρία.

«Αόρατοι άνθρωποι, πνιχτοί ψίθυροι, αχνές ανάσες… Τι είναι άραγε πραγματικό, τι είναι φάντασμα του ονείρου; Εγώ θα σας πω… Όλα είναι μνήμες μιας άλλης εποχής, που ζωντανεύουν σε κάθε ανάσα που παίρνεις, σε κάθε λέξη που λες, στο φως που ανατέλλει… Όλα είσαι εσύ, όλα είμαι εγώ! Όλα όσα έζησα περιμένουν καρτερικά σε μια γωνιά μέχρι να ξεπηδήσουν μέσα από μια μυρωδιά, ένα άγγιγμα, ένα τραγούδι…»

Η ομάδα ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ σας προσκαλεί στην έκθεσή μας θα πραγματοποιηθεί στην Οπλοθήκη De Milly στη Ρόδο στις 20- 24 Ιουνίου, ανοιχτή στο κοινό στις 11:00-13:00 και 18:00- 21:00

Στα πλαίσια της έκθεσής μας πραγματοποιουμε μια δράση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας με πρωταγωνιστές τα αναπηρικά αμαξίδια. «Επιστρέφουμε σε πέντε λεπτά» είναι ατάκα των ασυνείδητων οδηγών που γράφουν σημειώματα και τα αφήνουν πάνω στα αυτοκίνητά τους, όταν παρκάρουν σε θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ. Σήμερα, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσής μας με την γνώση της Τροχαίας έχουμε καταλάβει τις θέσεις του πάρκινγκ απέναντι από την οπλοθήκη (δίπλα στη ΔΕΗ) με αναπηρικά αμαξίδια που θα γράφουν «Επιστρέφω σε πέντε λεπτά», δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προσβασιμότητα.

Φορείς συνδιοργάνωσης της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία Ρόδου (ΣΑΜΕΑ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Δίοδος” , η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων “Πανάκεια” και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Δήμου Ρόδου.

Τα μέλη της ομάδας ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ:

Άρης Μακρής,

Αργύρης Κόσκορος,

Θάλεια Οικονόμου,

Νάντια Σαρρή,

Νίκος Χατζηκαλημέρης,

Χρυσόστομος Τάκας,

Πόπη Μαγκλή