Θρόμβος στο πόδι: Τα πρώιμα σημάδια

Όλοι μας θα πρέπει να ξέρουμε ποια είναι τα πρώιμα σημάδια που έχει ένας θρόμβος στο πόδι, προκειμένου να πάμε άμεσα στο γιατρό και να τον αντιμετωπίσουμε.

Να σημειωθεί πως θρόμβος είναι ένα σημείο στο οποίο το αίμα έχει πήξει και έχει σχηματίσει μια ημι-στερεή μάζα μέσα σε φλέβα.

Ένας θρόμβος στο πόδι οδηγεί σε οίδημα, ευαισθησία, ερυθρότητα και αίσθημα «καψίματος» στην περιοχή του θρόμβου, σύμφωνα με το Healthdirect.

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει κάτι από τα παραπάνω, συνιστάται να επισκεφθεί έναν γιατρό. Εκεί, είναι πιθανό να τον παραπέμψουν για αξονική ή υπερηχογράφημα, εάν ο γιατρός υποψιαστεί επίσης θρόμβωση.
 
Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να εξέταση αίματος για να ελεγχθεί εάν το αίμα πήζει περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Συνήθως, οι θρόμβοι στο πόδι μπορούν να αντιμετωπιστούν με λήψη φαρμάκων για την αραίωση του αίματος, όπως η βαρφαρίνη. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του θρόμβου και στο να αποφευχθεί ο σχηματισμός νέων θρόμβων.

Πιθανότατα θα σας ζητηθεί να πάρετε βαρφαρίνη για αρκετούς μήνες και να συνεχίσετε να επισκέπτεστε το γιατρό για ελέγχους

Λάβετε υπόψη ότι όπως ένας θρόμβος στο πόδι μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε αλλού θρόμβος στο σώμα, επομένως εάν έχετε για παράδειγμα πρησμένο και κόκκινο χέρι, αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ