Βάφτηκε από το αίμα ο Βόσπορος – Δεκάδες ζώα θυσιάστηκαν (vid)

Κόκκινος «βάφτηκε» χθες ο Βόσπορος από το αίμα των ζώων που «θυσιάζονται» κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Κουρμπάν, της Γιορτής των Θυσιών (Έιντ αλ Αντά).

 

H τετραήμερη Γιορτή των Θυσιών μνημονεύει αυτό που οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι η θέληση του προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ -αντιστοίχως τον (άλλο γιο του) Ισαάκ στη χριστιανική και ιουδαϊκή θρησκεία- ως δοκιμασία αφοσίωσης και πίστης στο Θεό.

Στο πλαίσιο των εορτασμών μουσουλμάνοι από όλον τον κόσμο έσφαξαν πρόβατα προσφέροντας ένα μέρος από το κρέας στους φτωχούς, ενώ τα άλλα δύο στα οποία χωρίζεται το κρέας πηγαίνει σε συγγενείς και στο κάθε σπίτι.

Στην Κωνσταντινούπολη τα νερά του Βοσπόρου έγιναν κόκκινα από το αίμα των ζώων. Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών, πολλοί μουσουλμάνοι της ασιατικής πλευράς της Πόλης θυσίασαν μόνοι τους τα ζώα -και όχι όπως γίνεται πλέον από επαγγελματίες- αφήνοντας το αίμα να ρεύσει στα Στενά.

Παράλληλα, επειδή η πρώτη ημέρα του Έιντ αλ Αντά συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) περίπου 20 ακτιβιστές της οργάνωσης «Η χορτοφαγία είναι Ελευθερία» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη συνοικία Μπέγιογλου (Πέρα).

«Η Γιορτή των Θυσιών συνέπεσε φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Αυτές οι σφαγές δεν συνάδουν με τη θρησκεία μας», τόνισε ο ακτιβιστής Καζίμ Τσαγίν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Πηγή : ethnos.gr

Pin It on Pinterest