Έρευνα: Όσοι θυμώνουν εύκολα ζουν λιγότερο

Αν είστε ευερέθιστοι και με κάθε αφορμή εκδηλώνετε το θυμό σας, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας , αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι νευρικοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν τα 70 τους χρόνια.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι άνδρες που είχαν παραδεχτεί ότι θυμώνουν εύκολα στα 35 τους, είναι πιο πιθανό να έχουν πεθάνει μετά από 35 χρόνια.
Διαπίστωσαν επίσης ότι σ’ αυτό δεν έπαιζαν ρόλο άλλοι παράγοντες, όπως η οικονομική κατάσταση, το κάπνισμα ή ο γάμος.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από ένα χαρακτηριστικό δείγμα 1307 ανδρών που τους παρακολούθησαν από το 1968 ως το 2007. Μεταξύ του 1968 και του 1972 οι ειδικοί ρωτούσαν τους άνδρες αυτούς σχετικά με το πόσο θυμωμένοι ήταν, αν θύμωναν εύκολα ή αν χρειάζονταν πολλά για να τους εκνευρίσουν. Οι άνδρες αυτοί ήταν μεταξύ 20 και 40 ετών το 1968.
Όσοι ανήκαν στο 25% των ανδρών που θύμωναν πολύ εύκολα ήταν 1,57 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ότι όσοι ανήκαν στο 25% που θύμωναν λιγότερο εύκολα.
Ο θυμός αυξάνει την ορμόνη κορτιζόλη στο αίμα. Όταν αυτό διαρκεί για πολύ καιρό μπορεί να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όπως προβλήματα με το έντερο και καρδιαγγειακά.
Πηγή: onmed.gr

Pin It on Pinterest

Share This