Θέσεις Ε.Κ.Ρ και Σωματείου Οικοδόμων-Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου για το θανατηφόρο ατύχημα οικοδόμου

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ και του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του συναδέλφου που τραυματίστηκε θανάσιμα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Παναγιώτης Εγγλέζος, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, Τριπολίτης Νικόλαος, ήρθαν σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Γενναδίου ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για το θανατηφόρο ατύχημα. Παράλληλα ενημερώθηκε η Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ) Πειραιά και Ν. Αιγαίου.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται με το δυσάρεστο τρόπο η προσπάθεια του Ε.Κ.Ρ και του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου για τη δημιουργία Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στην περιοχή μας. Όλες οι διαβεβαιώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων έμειναν «στα λόγια» τη στιγμή που τα θύματα των συναδέλφων μας στο βωμό του κέρδους αυξάνονται.

Το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου δε θα σταματήσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία Διεύθυνσης Τεχνικών Επιθεωρητών στην περιοχή μας, η οποία θα σώσει τις ζωές των συναδέλφων που καθημερινά τις βάζουν σε κίνδυνο για ένα μεροκάματο.