“Έφυγε” ο ομογενής Θεόδωρος Σπυρόπουλος , λάτρης της Ρόδου

«Ανασκοπώντας τον Ελληνικό και Διεθνή Τύπο, με συγκλόνισε η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Σπυρόπουλου στο σπίτι του στο Σικάγο, ενός από τους πιο διακεκριμένους ομογενείς της Αμερικής.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε με γενναιοδωρία τη μεγάλη υπόθεση της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική και ο οποίος ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα.

Το διαπίστωσα ο ίδιος κατά την περίοδο της Δημαρχίας μου στον Δήμο Καμειρου!

Τον γνώρισα μέσω του συμπατριώτη μου καθηγητού Κου Ηλία Τομαζου, ως πρόεδρο του ιδρύματος, «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», (Plant Your Roots in Greece) με έδρα το Σικάγο.

Ήταν η περίοδος μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2008 που κατάστρεψε μεγάλη δασική έκταση στην περιοχή της Αρχαίας Καμειρου και έψαχνα τρόπους χρηματοδότησης για δεντροφύτευση της περιοχής.

Όταν λοιπόν του ανέφερα το γεγονός, αμέσως προσφέρθηκε να βοηθήσει και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών το ίδρυμα του ανέλαβε την υποχρέωση της δενδροφυτευσης  του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο της Αρχαίας Καμειρου, διαθέτοντας το ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων!

Ο Δήμος Καμείρου προς τιμήν του τοποθέτησε πινακίδα με το σήμα του ιδρύματος και φυσικά ευχαρίστησα προσωπικά τον ίδιο για την προσφορά του.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως με αθόρυβο τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες ομογενείς οι οποίοι αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα προσφέρουν τα μέγιστα εκεί οπού τους ζητηθεί, είναι πραγματικοί  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Φτάνει να τους ανακαλύπτουμε, να τους αξιοποιούμε, να συνεργαζόμαστε μαζί τους  και βεβαίως να  τους τιμούμε.

Στην Ελλάδα δυστυχώς οι Πατριώτες είναι λίγοι.

Ας  είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!»

Δημήτρης Γ Κρητικός
πνευμονολόγος
πρ. Δήμαρχος Καμείρου

Pin It on Pinterest